Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «A Rainy Day In New York»

a-rainy-day-in-new-york
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2019

Το Amazon έβαλε «στο αρχείο» την ταινία του Woody Allen όταν επανήλθαν στη δημοσιότητα οι σοβαρές καταγγελίες της Dylan Farrow.

Μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Woody Allen έδωσε στην δημοσιότητα το τρέιλερ της τελευταίας του ταινίας με τίτλο «A Rainy Day In New York». Η ταινία επρόκειτο αρχικά να κυκλοφορήσει μέσω του Amazon, όμως το στούντιο αποφάσισε να την «βάλει στο αρχείο» όταν επανήλθαν στην δημοσιότητα οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης της Dylan Farrow.

Ο σκηνοθέτης αρνείται τις κατηγορίες της Farrow και πρόσφατα κατέθεσε μήνυση κατά του Amazon, αξιώνοντας αποζημίωση 68 εκατομμυρίων δολαρίων. Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως ο Allen έχει βρει διανομέα ώστε η ταινία του να κάνει πρεμιέρα στην Ιταλία τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να παρουσιαστεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην ρομαντική κωμωδία πρωταγωνιστούν οι Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Rebecca Hall και Jude Law, με πολλούς από αυτούς να έχουν πάρει αποστάσεις από τον σκηνοθέτη και την ταινία. Η Hall – η οποία είχε συνεργαστεί με τον Allen και στο «Vicky Cristina Barcelona» το 2008 – δώρισε την αμοιβή της στο Time’s Up, ενώ ο Chalamet έκανε δωρεά στο Time’s Up, το κέντρο LGBT της Νέας Υόρκης και το δίκτυο RAINN. O ηθοποιός Griffin Newman δώρισε την αμοιβή του στο δίκτυο RAINN – το οποίο παρέχει στήριξη σε θύματα βιασμού, κακοποίησης και αιμομιξίας – και χαρακτήρισε τον εαυτό του «δειλό» που δεν παραιτήθηκε εξαρχής από τον ρόλο του στην ταινία.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης και πολλών συναδέλφων του, ιδιαίτερα μετά το πολύκροτο σκάνδαλο Weinstein, ο Allen έχει μερίδα υποστηρικτών. Ο σταρ του «A Rainy Day In New York» Jude Law σχολίασε πως θα ήθελε να δει ταινία, ενώ η Diane Keaton έχει εκφράσει επανειλημμένως την πίστη της στην αθωότητα του Woody Allen.