Σοκάρει ο Johnny Depp για την Amber Heard: «Εκείνη με χτυπούσε»

amber-heard-Johnny-depp Rich Fury
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο ηθοποιός κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του για συστηματικά ψεύδη και πως ασκούσε βία εναντίον του υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.

Η κόντρα μεταξύ του Johnny Depp και της Amber Heard συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ο ηθοποιός έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου του, αξιώνοντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Αφορμή για την μήνυση υπήρξε ένα άρθρο που δημοσίευσε η Heard στην Washington Post, όπου χαρακτήρισε τον εαυτό της «δημόσια φιγούρα που αντιπροσωπεύει την ενδοοικογενειακή βία».

Παρά το γεγονός ότι η Heard δεν αναφέρεται ονομαστικά στον Depp, ο ηθοποιός θεωρεί πως η πρώην σύζυγος του τον κατηγορεί εμμέσως για ενδοοικογενειακή βία, κάτι το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά. Σύμφωνα με την μήνυση του Depp, η Heard είχε ζωγραφίσει μώλωπες στο σώμα της όταν είχε εμφανιστεί στα δικαστήρια τον Μάιο του 2016 ζητώντας προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

BFA/REX/Shutterstock

Η πλευρά του 55χρονου ηθοποιού ισχυρίζεται πως έχει πλήθος αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν ότι η Heard δεν είχε ορατά σημάδια τραυματισμού που φέρεται να υπέστη σε διαπληκτισμό της με τον Depp. Πιο συγκεκριμένα οι δικηγόροι αναφέρουν τις μαρτυρίες δύο αστυνομικών, πλήθος τρίτων προσώπων και βιντεοσκοπημένο υλικό από 87 κάμερες ασφαλείας. Η Heard είχε καταγγείλει στην αστυνομία πως ο Depp την άρπαξε από τα μαλλιά και την χτύπησε «δυνατά και επανειλημμένα». Όταν ρωτήθηκε εάν τον χτύπησε πίσω, η ηθοποιός απάντησε πως το έκανε μόνο για προστατέψει την νεότερη αδερφή της, όταν ο Depp προσπάθησε να την σπρώξει κάτω από μια σκάλα.

Παράλληλα ο ηθοποιός ισχυρίζεται πως ο ίδιος είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από την Heard όσο ήταν παντρεμένοι «Αυτή ήταν ο θύτης και εγώ ήμουν το θύμα. Πιο συγκεκριμένα ο Depp αναφέρει πως η Heard «αναμίγνυε συνταγογραφημένες αμφεταμίνες και μη-συνταγογραφημένα ναρκωτικά με αλκοόλ» και είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντι του, συχνά παρουσία τρίτων προσώπων.

Shutterstock / Andrea Raffin

«Με χτυπούσε, με γρονθοκοπούσε και με κλωτσούσε. Με χτυπούσε επανειλημμένα και συχνά, πετώντας αντικείμενα στο σώμα και το κεφάλι μου, συμπεριλαμβανομένων βαριών μπουκαλιών, κουτάκια αναψυκτικού, αναμμένα κεριά, τηλεχειριστήρια τηλεόρασης και κουτιά διαλυτικού, τα οποία με τραυμάτισαν σοβαρά» δηλώνει ο ηθοποιός.

Πέραν όμως της βίας εναντίον του, ο Depp ισχυρίστηκε στην μήνυση του πως τον Απρίλιο του 2016 η Heard μαζί με ορισμένους φίλους της αφόδευσαν στο κρεβάτι του «σαν μια αρρωστημένη φάρσα, λίγο πριν φύγουν μαζί για το Coachella». Σύμφωνα με τον Depp η Heard φέρεται μάλιστα να ενημέρωσε τον διαχειριστή ακινήτων τους πως επρόκειτο για «ακίνδυνη φάρσα».