Brad Pitt: ποιο ρόλο εγκατέλειψε;

brad-pitt-poio-rolo-egkateleipse

Φωτογραφία ΙΜDb:Steve Granitz/gettyimages: Ο Βrad Pitt αφήνει πίσω του την ταινία του David Fincher

ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2013

Ήταν μια πολλά υποσχόμενη παραγωγή, με τον David Fincher στο τιμόνι του σκηνοθέτη και τον Brad Pitt στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως η κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν «Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα» που σχεδίαζε ο κολοσσός της Disney, ναυάγησε πριν καν ξεκινήσει.

Το σχέδιο για αυτή την ταινία μπήκε σε κάποιο από τα συρτάρια της εταιρείας, μετά την απόφαση-βόμβα του Brad Pitt να μην αναλάβει τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα γυρίσματα της ταινίας επρόκειτο να ξεκινήσουν στο Σίδνεϊ τον επόμενο μήνα, με μια «γενναία» υποστήριξη από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, ύψους 15 εκατομμυρίων (σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian). Ο Brad Pitt είχε επιλεγεί να ερμηνεύσει τον ρόλο του Νεντ Λαντ, τον οποίο είχε «σφραγίσει» στο παρελθόν με την ερμηνεία του ο Kirk Douglas. Όμως τα «σύννεφα» άρχισαν να πυκνώνουν από τον Φεβρουάριο, όταν άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα δημοσιεύματα ότι ο διάσημος ηθοποιός είχε εγκαταλείψει την παραγωγή.

Η είδηση ότι η Αυστραλία είχε προσπαθήσει να προσελκύσει την Disney με ένα –διόλου ευκαταφρόνητο-πακέτο εκατομμυρίων δολαρίων, είχε ερμηνευτεί ως σημάδι ότι οι δύο πλευρές ήταν έτοιμες να επανασυνδεθούν. Άλλωστε είχαν περάσει μια προβληματική περίοδο κατά την οποία το ισχυρό αυστραλιανό δολάριο είχε καταστήσει την Αυστραλία λιγότερο ελκυστική ως τόπο γυρισμάτων για τα αμερικανικά στούντιο.

Ενδεικτική της σπουδαιότητας αυτής της παραγωγής για την κυβέρνηση της Αυστραλίας, ήταν η δήλωση της πρωθυπουργού Julia Gillard, ότι η ταινία «Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα» μπορούσε να δημιουργήσει πάνω από 2000 θέσεις εργασίας. Tο Αυστραλιανό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι η παραγωγή του φιλμ δεν πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο 2014.

Στο μεταξύ, ο Brad Pitt παραμένει ενεργός στην κινηματογραφική βιομηχανία. Αυτή την περίοδο παλεύει με τη δική του, παραγωγή, την περιπέτεια «World War Z» της οποίας το κόστος έχει εκτοξευτεί, μετά την προσθήκη νέων γυρισμάτων αλλά και την τελική επεξεργασία του σεναρίου από τον Damon Lindelof (τον δημιουργό της δημοφιλούς σειράς «Lost»).