Οι Κινέζοι οπαδοί του «Game Of Thrones» έχασαν το φινάλε λόγω Donald Trump

donald-trump Evan Vucci
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είχε απροσδόκητες επιπτώσεις που επηρέασαν ακόμα και το Westeros.

Το μεγάλο φινάλε του «Game Of Thrones» της περασμένης Κυριακής αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τηλεοπτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, εκτός όμως από την Κίνα. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει τελευταία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, είχε ως αποτέλεσμα να μην προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς του HBO.

Η Tencent Video, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την διανομή του «Game Of Thrones» μέσω streaming στην χώρα, ισχυρίστηκε πως αντιμετώπισε προβλήματα με το δίκτυο της και ενημέρωσε τους συνδρομητές της πως σύντομα θα υπάρξει νέα ημερομηνία προβολής. Εκπρόσωπος του HBO όμως σχολίασε στην Wall Street Journal πως δεν υπήρχαν τέτοιου είδους προβλήματα.

HBO

Έτσι λοιπόν φαίνεται πως η μη-προβολή του επεισοδίου έγινε με διαταγή των κινεζικών αρχών, κάτι το οποίο δυσαρέστησε πολλούς οπαδούς της σειράς. Σύμφωνα με άρθρο του The Hill, πολλοί χρήστες ζήτησαν επιστροφή της ετήσιας συνδρομής του στην Tencent (198 γουάν, περίπου 25,69 ευρώ), ενώ άλλοι απείλησαν να διακόψουν τις συνδρομές τους και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν της υπηρεσίες της εταιρείας.

Στις αρχές Μαΐου οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών έφτασαν σε αδιέξοδο, όταν η Κίνα αποσύρθηκε από μια συμφωνία αναφορικά με ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε αντίποινα, ο Αμερικάνος πρόεδρος Trump αύξησε τους δασμούς από 10 σε 25 τοις εκατό στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Κίνα απάντησε στοχοποιώντας αμερικάνικα γεωργικά προϊόντα αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.