Ταινίες της εβδομάδας (23/5/2019)

alantin
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2019

Αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζει τo live-action ριμέικ της κλασικής ταινίας της Disney με τον Will Smith στο ρόλο του μαγικού Τζίνι.

 Σινεμά στην πόλη με το στυλ που της αξίζει και ρούχα σε προνομιακές τιμές από την Anna Riska

«Αλαντίν» (Aladdin)
Οι μαγικές περιπέτειες του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Αλαντίν, της θαρραλέας και αποφασιστικής πριγκίπισσας Γιασμίν  και, φυσικά, του μαγικού Τζίνι που καλείται να ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie, Σενάριο: John August και Guy Ritchie, Ερμηνεύουν: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott και Marwan Kenzari.

«Το σουτιέν» (The Bra)
Ένας μηχανοδηγός τρένου την τελευταία μέρα πριν τη συνταξιοδότησή του βρίσκει σκαλωμένο πάνω στο τρένο ένα δαντελωτό, γαλάζιο σουτιέν, του οποίου την ιδιοκτήτρια αναζητά με κάθε τρόπο.
Σκηνοθεσία: Veit Helmer, Σενάριο: Leonie Geisinger και Veit Helmer, Ερμηνεύουν: Predrag Manojlovic, Denis Lavant, Paz Vega και Chulpan Khamatova.

«Το πρόβλημά μου είσαι εσύ!» (En liberté!)
Σε μια πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας, μια ντετέκτιβ και νεαρή χήρα ενός αστυνομικού – τοπικού ήρωα, μαθαίνει πως ο άντρας της είχε στείλει έναν αθώο στη φυλακή, για να καλύψει τις δικές του παρανομίες. Τότε αποφασίζει να διορθώσει αυτό το λάθος προσεγγίζοντας τον αδίκως φυλακισμένο άντρα.
Σκηνοθεσία: Pierre Salvadori, Σενάριο: Benjamin Charbit, Benoît Graffin και Pierre Salvadori, Ερμηνεύουν: Adèle Haenel, Pio Marmaï, Audrey Tautou και Damien Bonnard.

«Brightburn: Zωντανή Κόλαση» (Brightburn)
Η άφιξη ενός μυστηριώδους μωρού κάνει πραγματικότητα τα όνειρα μιας γυναίκας για να αποκτήσει παιδί. Όσο όμως το αγόρι εκείνο μεγαλώνει και πλησιάζει την εφηβεία, εμφανίζει σκοτεινές τρομακτικές δυνάμεις, που την κάνουν να αμφιβάλλει για το παιδί που θεωρεί γιο της.
Σκηνοθεσία: David Yarovesky, Σενάριο: Brian Gunn και Mark Gunn, Ερμηνεύουν: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn και Abraham Clinkscales.

«Ένας πιστός άντρας» (L'homme fidèle)
Οχτώ χρόνια μετά τον χωρισμό τους, ο Αμπέλ συναντά ξανά τη Μαριάν στην κηδεία του παλιού κολλητού του και συντρόφου της Μαριάν, Πολ. Ο Αμπέλ θεωρεί αυτό το τραγικό γεγονός έναν καλό οιωνό. Ο θάνατος του Πολ του δίνει την ευκαιρία να ξανακερδίσει τη Μαριάν. Κάτι που θα συμβεί μόνο αν ο Ζοζέφ, ο γιος του Πολ και της Μαριάν, και η αδελφή του Πολ, η Εβ, σταματήσουν να μηχανορραφούν για να του στερήσουν κάθε ελπίδα.
Σκηνοθεσία: Louis Garrel, Σενάριο: Jean-Claude Carrière και Louis Garrel, Ερμηνεύουν: Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Depp και Joseph Engel.

«Ο Παραλίας» (The Beach Bum)
Με φόντο την Κούβα και τη Φλόριντα, η ταινία εξιστορεί τις ξεκαρδιστικές αναποδιές του Moondog, ενός αξιαγάπητου και ασυμβίβαστου αλήτη που ζει τη μεγάλη ζωή με τους δικούς του κανόνες.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Harmony Korine, Ερμηνεύουν: Matthew McConaughey, Isla Fisher, Jonah Hill και Zac Efron.

«Σκότωσα το αφεντικό μου» (Rebelles)
Χωρίς δουλειά ή προσόντα γενικότερα, η Σάντρα, μια πρώην νικήτρια καλλιστείων, μετακομίζει ξανά με τη μητέρα της, μετά από 15 χρόνια. Βρίσκει δουλειά σε ένα τοπικό εργοστάσιο, αλλά δεν τα πάει καλά με το αφεντικό της, τον οποίο… σκοτώνει κατά λάθος. Δύο γυναίκες είναι μάρτυρες. Οι τρεις τους ανακαλύπτουν ότι ο νεκρός έκρυβε μια τεράστια περιουσία, την οποία αποφασίζουν να μοιραστούν. Κάπως έτσι ξεκινούν τα προβλήματα.
Σκηνοθεσία: Allan Mauduit, Σενάριο: Allan Mauduit και Jérémie Guez, Ερμηνεύουν: χCécile de France, Yolande Moreau, Audrey Lamy και Simon Abkarian.

«Everything Is Wonderful»
Ζώντας χωρίς οικονομικούς περιορισμούς, η Γερμανίδα Λένα πλήττει όλο και περισσότερο με τη φαινομενικά ανέμελη ζωή της στο όμορφο διαμέρισμά της στο Μπρούκλιν. Η Μαρία, μια πρώην σταρ σε σαπουνόπερες, είναι πλέον σερβιτόρα, απογοητευμένη που το όνειρό της να γίνει ηθοποιός στη Νέα Υόρκη φαίνεται ότι θα μείνει ανεκπλήρωτο· Οταν η Λένα διαπιστώνει ότι ο σύζυγός της την απατά, οι δύο φίλες αποφασίζουν να συγκατοικήσουν και να βιώσουν μια εβδομάδα ξέφρενου πάρτι.
Σκηνοθεσία: Pia Mechler και Stephanie Angel, Σενάριο: Pia Mechler, Ερμηνεύουν: Τόνια Σωτηροπούλου, Pia Mechler, Hannah Herzsprung και Αλέξης Γεωργούλης.

«Καλοκαίρι με τη Μόνικα» (Sommaren med Monika)
Η Μόνικα, μια νεαρή κοπέλα γνωρίζεται με τον Χάρι σε ένα καφέ και ερωτεύονται. Εκείνη ονειρεύεται να αποδράσει από τη μιζέρια του σπιτιού της και τον μόνιμα μεθυσμένο πατέρα της. Εκείνος ζει με τον άρρωστο πατέρα του. Τα δύο νεαρά παιδιά αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους τις μίζερες ζωές τους και τα σπίτια τους και παίρνουν μια βάρκα για να περάσουν κάποιες ρομαντικές βραδιές κάτω από τα αστέρια. Τελικά οι δύο νέοι, ο Χάρι και η Μόνικα, θα παντρευτούν. Καρπός του έρωτας τους θα είναι ένα παιδί, αλλά η Μόνικα δε θα αντέξει τη συμβατική οικογενειακή ζωή, η ευδαιμονία του ζευγαριού χάνεται και μοιραία η Μόνικα θα εγκαταλείψει τον Χάρι.
Σκηνοθεσία: Ingmar Bergman, Σενάριο: Per Anders Fogelström, Ερμηνεύουν: Harriet Andersson, Lars Ekborg, Dagmar Ebbesen και Åke Fridell.

«Χοιροστάσιο» (Porcile)
Σε κάποια απροσδιόριστη αρχαϊκή εποχή, ένας ερημίτης στις πλαγιές της Αίτνας γίνεται ανθρωποφάγος, λήσταρχος, καταδικάζεται σε θάνατο και κατασπαράσσεται από ζώα. Στη Γερμανία του ‘60 ο διαφορετικός και απροσάρμοστος γιος ενός βιομηχάνου καταβροχθίζεται από γουρούνια πληρώνοντας τις σοδομιτικές του τάσεις. Το Χοιροστάσιο είναι η διπλή παράλληλη αφήγηση αυτών των δύο σκοτεινών παραβολών. Από τη μία καταγγελία μιας κοινωνίας κανιβαλικής απέναντι στα απείθαρχα παιδιά της, από την άλλη μαύρη ιδεολογική κωμωδία του αδιέξοδου, η ταινία καταλήγει σε ανησυχητικά ερωτηματικά για την παρακμή της μεταναζιστικής Ευρώπης. Εξού και η σχετική υποτίμηση της αξίας της στην εποχή της.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Pier Paolo Pasolini, Ερμηνεύουν: Pierre Clémenti, Jean-Pierre Léaud, Alberto Lionello και Ugo Tognazzi.

 Σινεμά στην πόλη με το στυλ που της αξίζει και ρούχα σε προνομιακές τιμές από την Anna Riska