Γιατί απέρριψε η Emilia Clarke το «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι»;

emilia-clarke Mario Anzuoni
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2019

Η Βρετανίδα ηθοποιός εξήγησε πως έχει βαρεθεί να την ρωτάνε συνέχεια για το γυμνό που έκανε στο «Game Of Thrones».

Η ταύτιση με έναν ρόλο δεν είναι πάντοτε καλή για τις επαγγελματικές βλέψεις ενός ηθοποιού, αφού μπορεί να περιορίσει αρκετά τις μελλοντικές προτάσεις. Έτσι λοιπόν πολλοί αστέρες του Χόλυγουντ διστάζουν να κάνουν συνέχειες σε μεγάλες ταινίες, παρά την ενδεχόμενη τεράστια επιτυχία. Αυτός ήταν και ο λόγος για το οποίο η Emilia Clarke απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κινηματογραφική μεταφορά του «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» της E.L. James.

 Όπως αποκάλυψε σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, η Clarke φοβήθηκε πως θα ταυτιζόταν με ρόλους που απαιτούν γυμνό εάν αποδεχόταν την πρόταση που της είχε γίνει. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για τον όγδοο κύκλο του «Game Of Thrones», η Βρετανίδα ηθοποιός μίλησε στο Hollywood Reporter, όπου εκθείασε την Sam Taylor-Johnson για το «όμορφο όραμα» της και την σκηνοθεσία του «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» το 2015, ενώ εξήγησε γιατί απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τελικά πήγε στην Dakota Johnson.

Reuters / Caitlin Ochs

Η Emilia Clarke σχολίασε πως έχει «τσουβαλιαστεί» λόγω του γυμνού στο «Game Of Thrones».

«Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ήμουν γυμνή μπροστά από την κάμερα [για το “Game Of Thrones”] και όμως είναι η μόνη ερώτηση που μου κάνουν επειδή είμαι γυναίκα. Είναι εξαιρετικά εκνευριστικό και το έχω βαρεθεί επειδή το έκανα για τον χαρακτήρα – δεν το έκανα για να μπορεί να δει κάποιος το στήθος μου, για όνομα του Θεού» δήλωσε η Clarke και τελικά απέρριψε την πρόταση που της είχε γίνει.

Dakota Johnson και Jamie Dornan ενσάρκωσαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κινηματογραφική μεταφορά των μυθιστορημάτων της E.L. James.

Παρά το γεγονός ότι η ηθοποιός έχει κάνει ελάχιστες σκηνές γυμνού στην καριέρα της, θεωρεί πως «έχει τσουβαλιαστεί για πάντα». Έτσι αποφάσισε να μην αποδεχτεί τον ρόλο στην ταινία επειδή «έχει να κάνει με αισθησιασμό, σεξ, να είσαι γυμνός και όλα αυτά» και επειδή «δεν θα μπορούσα οικειοθελώς να συμμετάσχω σε μια τέτοια παραγωγή και μετά να δω κάποιον κατάματα και να του πω ότι δεν μπορεί να μου κάνει εκείνη την ερώτηση».