Leonardo DiCaprio – Brad Pitt: Βίοι παράλληλοι

brad-pitt-leonardo-dicaprio Stephane Mahe
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΜΑΙΟΥ 2019

Οι δύο γοητευτικοί και οσκαρικοί αστέρες συμπρωταγωνιστούν για πρώτη φορά στο «Κάποτε στο Χόλυγουντ» του Quentin Tarantino.

Η ένατη ταινία του Quentin Tarantino έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 72ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών και όπως μας έχει συνηθίσει ο Αμερικάνος σκηνοθέτης, περιλαμβάνει ένα all-star καστ στο οποίο συμμετέχουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα και πιο αγαπητά ονόματα του Χόλυγουντ. Αυτό που ίσως πέρασε απαρατήρητο είναι πως το «Κάποτε στο Χόλυγουντ» αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Brad Pitt και του Leonardo DiCaprio και σύμφωνα με το περιβάλλον των δύο ηθοποιών, δεν θα είναι η τελευταία καθώς «άνοιξε η όρεξη» τους.

REX/Shutterstock / Anthony Harvey

Οι Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Quentin Tarantino και Margot Robbie παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα του «Κάποτε στο Χόλυγουντ» στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Οι πορείες των δύο ηθοποιών είναι παραπλήσιες, αφού και οι δύο έκαναν τα πρώτα τους βήματα την δεκαετία του 1990. Ο Brad Pitt έκλεψε για πρώτη φορά τις εντυπώσεις με το χαμόγελο του στο «Θέλμα και Λουίζ» και στην συνέχεια πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το «Επτά χρόνια στο Θιβέτ», «Seven», «Fight Club» και «Συμμορία των έντεκα». Η πρώτη του συνεργασία με τον Tarantino ήταν στο «Άδωξοι μπάσταρδη» το 2009, όπου έπαιξε τον ρόλο του Lt. Aldo Raine. Συνολικά έχει βρεθεί τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ ως ηθοποιός – για τους ρόλους του στα «Οι δώδεκα πίθηκοι», «Η απίστευτη ιστορία του Μπένζαμιν Μπάτον» και «Moneyball» – ενώ έχει κερδίσει ένα Όσκαρ ως παραγωγός του «12 χρόνια σκλάβος».

Παράλληλα όμως με την ερμηνεία του μπροστά του από την κάμερα, ο 55χρονος ηθοποιός απασχόλησε την κοινή γνώμη με την προσωπική του ζωή. Μετά τις σχέσεις του με τις συμπρωταγωνίστριες του Robin Givens, Jill Schoelen και Juliette Lewis, ο Pitt ανέπτυξε σχέση με την Gwyneth Paltrow. Το 1998 όμως γνώρισε την Jennifer Aniston (η οποία μεσουρανούσε στην μικρή οθόνη με τα «Φιλαράκια») και δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν σε κλειστό κύκλο στο Μάλιμπου. Το ζευγάρι όμως χώρισε περίπου πέντε χρόνια αργότερα, καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για κρυφή σχέση του Pitt με την Angelina Jolie – συμπρωταγωνίστρια του στο «Ο κύριος και η κυρία Σμιθ».

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και οι δύο ηθοποιοί έγιναν ένα από τα πιο αγαπητά ζευγάρια του Χόλυγουντ, με πολλά μέσα να αποκαλούν χαϊδευτικά το ζευγάρι «Brangelina». Ο Pitt και η Jolie παντρεύτηκαν το 2014 έχοντας αποκτήσει έξι παιδιά – τα τρία μέσω υιοθεσιών – όμως η ευτυχία δεν κράτησε πολύ και χώρισαν το 2016. Η δικαστική διαμάχη που ακολούθησε σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών τους συζητήθηκαν εκτενώς, με πολλές λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του ηθοποιού να διαρρέουν στον Τύπο.

Σε αντίθεση με τον Pitt, ο Leonardo DiCpario έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάματος σε παιδική ηλικία, παίζοντας διαφημίσεις και τηλεοπτικές σειρές, ενώ πρώτος του ρόλους στην μεγάλη οθόνη ήταν το «Criters 3» το 1991. Δύο χρόνια αργότερα εμφανίστηκε στα «Αγεφύρωτες σχέσεις» και «Τι βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ», με την δεύτερη ταινία να του χαρίζει την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ακολούθησαν ρόλοι σε παραγωγές όπως το «Τέλος της αθωότητας» και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», με αποκορύφωμα τον «Τιτανικό» του James Cameron που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό.

Στην συνέχεια οι ερμηνείες του σε παραγωγές όπως «Πιάσε με αν μπορείς», «Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης», «Ματωμένο διαμάντι», «Ο λύκος της Wall Street» και «Ο πληροφοριοδότης» ο DiCaprio επιβεβαίωσε το τεράστιο ταλέντο και τελικά δεν άργησε να έρθει το Όσκαρ (μετά από πέντε συνολικά υποψηφιότητες) για το «Η επιστροφή» το 2015. Η πρώτη του συνεργασία με τον Tarantino ήταν στο «Django ο Τιμωρός» το 2012 όπου έπαιξε τον ρόλο του σαδιστικού Calvin Candie.

REX/Shutterstock / David Fisher

Όπως και ο Pitt, έτσι και ο 44χρονος DiCaprio έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την προσωπική του ζωή. To 1997 το όνομα του είχε συνδεθεί με την Emma Bunton των Spice Girls και στην συνέχεια με την ηθοποιό Bijou Phillips, όμως ο DiCaprio έχει αδυναμία στα μοντέλα, έχοντας σχέσεις στο παρελθόν με τις Kristen Zang, Emma Miller, Gisele Bündchen και Bar Refaeli.

Πέραν όμως των ενασχολήσεων του στον χώρο το θεάματος, ο DiCaprio έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική και περιβαλλοντολογική δράση, με ιδιαίτερα έμφαση στην προστασία της βιοποικιλότητας, στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Στα πλαίσια του ακτιβισμού, ο DiCaprio έχει συνεργαστεί με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore, ενώ έχει μιλήσει σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.