Η Glenn Close δεν θα δουλέψει σε πολιτείες με νομοθεσία που περιορίζει τις αμβλώσεις

glenn-close Jordan Strauss
ΤΡΙΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2019

Οι διαμαρτυρίες από μεγάλα ονόματα στον χώρο του θεάματος μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε μελλοντικές παραγωγές.

Η Glenn Close ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να εργαστεί σε πολιτείες όπου υπάρχει αυστηρή νομοθεσία που περιορίζει τις αμβλώσεις. Την περασμένη εβδομάδα η σταρ του Χόλυγουντ παρευρέθηκε σε διαδήλωση για να καταγγείλει τη νέα περιοριστική νομοθεσία σε πολιτείες όπως την Αλαμπάμα και τη Τζόρτζια.

«Έχω γυρίσματα στην Τζόρτζια αυτό το καλοκαίρι, αλλά εάν περάσει αυτή η νομοθεσία, τότε δεν θα εργαστώ σε καμία από αυτές τις πολιτείες» ξεκαθάρισε η ηθοποιός σε ανάρτηση της στο Instagram, η οποία συνοδευόταν από μια φωτογραφία της διαδήλωσης. «Ως Αμερικανίδα γυναίκα, στον 21ο αιώνα, ακόμα ελπίζω στην εύθραυστη και ταραγμένη δημοκρατία. Ελευθερία του λόγου. Ανεξιθρησκία. Ελευθερία της επιλογής όσον αφορά τα σώματα μας. Αναρωτιέμαι ποια θα ήταν θα θέματα εάν οι άνδρες γεννούσαν παιδιά» τόνισε η 72χρονη ηθοποιός.

Τα τελευταία χρόνια η πολιτεία της Τζόρτζια έχει αποκτήσει το όνομα «Χόλυγουντ του Νότου» καθώς έχει προσελκύσει μεγάλες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές χάρη στις γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις που προσφέρονται στα στούντιο. Εφόσον και άλλοι συνάδελφοι της Close την ακολουθήσουν στο μποϋκοτάζ, πολλά στούντιο ενδέχεται να βρεθούν σε δύσκολη θέση και να αναγκαστούν να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους.

REX/Shutterstock / Rob Latour

Φωνές διαμαρτυρίας για την επίμαχη νομοθεσία έχουν ακουστεί από πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής. Η Lady Gaga τόνισε πως η απαγόρευση αμβλώσεων είναι «εξωφρενική» και συμπλήρωσε πως είναι «ακόμα πιο στυγερή που αποκλείει όσες έχουν πέσει θύμα βιασμού ή αντιμετωπίζουν αιμομιξία, είτε με την συγκατάθεση τους, είτε χωρίς», ενώ η Rihanna χαρακτήρισε «ηλίθιους» τους πολιτικούς που πέρασαν την σχετική νομοθεσία στην Αλαμπάμα.