Γιατί έγινε vegan η Natalie Portman;

natalie-portman Denis Makarenko
ΤΡΙΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2019

Το ντοκιμαντέρ «Eating Animals» για την βιομηχανία κρέατος έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να κάνει το επόμενο βήμα στην χορτοφαγία.

Μετά την Beyoncé και τον Jay-Z, μεταξύ πολλών άλλων, η Natalie Portman αποφάσισε να αποκλείσει εντελώς τα ζωικά από την διατροφή της και έγινε vegan. Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός, η οποία ήταν χορτοφάγος από εφηβική ηλικία, ο λόγος για τον οποίο έκανε το επόμενο βήμα στην αυστηρή χορτοφαγία ήταν το ντοκιμαντέρ «Eating Animals», όπου είχε συμμετάσχει ως αφηγήτρια.

Το ντοκιμαντέρ του Christopher Dillon Quinn είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Jonathan Safran Foer και εξετάζει τις επιπτώσεις των διατροφικών επιλογών μας, τόσο στα ζώα όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον. Τόσο το ντοκιμαντέρ, όσο και το βιβλίο του Foer, είναι ιδιαίτερα επικριτικό ως προς την βιομηχανία κρέατος και προτείνει νέες στρατηγικές με στόχο την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης ζώων και την ανάπτυξη βιώσιμων μεθόδων γεωργίας.

Shutterstock

Όπως έχει παραδεχτεί η Portman, ορισμένες σκηνές του ντοκιμαντέρ σε σχέση με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία κρέατος ήταν συνειδητά γυρισμένες έτσι ώστε να κάνουν τον θεατή να νιώσει άβολα. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εξήγησε πως η απόφαση πάρθηκε από την ίδια, τον σκηνοθέτη και τους παραγωγούς του ντοκιμαντέρ ώστε οι θεατές να σκεφτούν πιο σοβαρά για τις διατροφικές επιλογές τους και την βιομηχανία κρέατος.