Μάχη της Sarah Jessica Parker για τις δημόσιες βιβλιοθήκες της Νέας Υόρκης

sarah-Jessica-parker
ΤΡΙΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2019

«Ως Νεοϋορκέζα δεν δέχομαι περικοπές στις υπέροχες, σημαντικές, απαραίτητες και πολυαγαπημένες βιβλιοθήκες» τόνισε η ηθοποιός.

Η Sarah Jessica Parker έχει ξεκινήσει έναν αγώνα για να αποτρέψει περικοπές στις δημόσιες βιβλιοθήκες της Νέας Υόρκης. Μέσω ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε στο blog της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης, η 54χρονη ηθοποιός καλεί τους κατοίκους της αμερικάνικης μεγαλούπολης να στηρίξουν την διαδικτυακή καμπάνια της, αλλά και να μοιραστούν την αγάπη τους για τις βιβλιοθήκες.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που εξετάζει ο νυν δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio, θα υπάρξουν περικοπές 11 εκατομμυρίων δολαρίων στην χρηματοδότηση πολλών υπηρεσιών της πόλης και στην περίπτωση των βιβλιοθηκών, οι ώρες λειτουργίας αναμένονται να περιοριστούν δραματικά.

Η Parker αποκάλυψε στο blog της πως τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγος της Matthew Broderick και τα τρία τους παιδιά χρησιμοποιούν τακτικά την τοπική βιβλιοθήκη στο Γκρίνουιτς Βίλατζ όπου ζουν. «Δεν είναι μονάχα μια τακτική στάση στην γειτονιά για βιβλία, προγράμματα και άλλα, είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος, ένας φάρος και ένα από τα πιο αγαπητά κτίρια στην κοινότητα μας» έγραψε χαρακτηριστικά η χολιγουντιανή σταρ.

«Όπως και η Carrie Bradshaw μπορεί να έκανε, έτσι και εγώ δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ εάν η Νέα Υόρκη μπορεί να επιβιώσει χωρίς ισχυρές δημόσιες βιβλιοθήκες. Μπορώ εγώ, ως Νεοϋορκέζα να αποδεχτώ περικοπές στις υπέροχες, σημαντικές, απαραίτητες και πολυαγαπημένες βιβλιοθήκες; Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ» κατέληξε η Parker.