O Ridley Scott γράφει το σενάριο για ένα τρίτο πρίκουελ στο «Alien»

ridley-scott Jordan Strauss
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2019

«Δεν δείχνεις το τέρας πολλές φορές, γιατί τότε το συνηθίζεις και αυτό δεν θέλεις ποτέ» δήλωσε για το μυστικό της επιτυχίας της πρώτης ταινίας.

Μετά την εξαγορά της Fox, η Disney τόνισε πως έχει φιλόδοξα σχέδια για το franchise του «Alien» και οι οπαδοί της επιστημονικής φαντασίας δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ, καθώς ο Ridley Scott δήλωσε πως ετοιμάζει μια νέα συνέχεια. Πρόκειται δηλαδή για την τρίτη πρίκουελ ταινία στο «Alien» του 1979, μετά το «Προμηθέας» του 2012 και το «Alien: Covenant» του 2017.

Ο σκηνοθέτης έκανε την σχετική αποκάλυψη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Variety στα πλαίσια της 40ης επετείου από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας της σειράς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, ο Scott γράφει το σενάριο της ταινίας, την οποία σκοπεύει να σκηνοθετήσει. Σχετικά με την πρωτοποριακή παραγωγή του «Alien» το 1979, ο Scott τόνισε πως ο χρυσός κανόνας ήταν να αφήνει την φαντασία του κοινού να καλπάζει.

Η τεράστια επιτυχία του franchise οφείλεται εν πολλοίς στα πρωτότυπα σχέδια του H.R. Geiger.

«Δεν δείχνεις το τέρας πολλές φορές, γιατί τότε το συνηθίζεις και δεν θέλεις να το συνηθίσεις – ποτέ. Αυτή ήταν ανέκαθεν η θέση μου. Η καλύτερη αίθουσα προβολής είναι ο χώρος ανάμεσα στα αυτιά σου, δηλαδή το μυαλό σου. Οπότε πρέπει να μάθεις να αξιοποιείς τον ανθρώπινο εγκέφαλο για να δείχνεις όσο χρειάζεται. Άσε το μυαλό να κάνει όλη την δουλειά. Τότε είναι που αρχίζει να εκμεταλλεύεσαι τις ανησυχίες του κόσμου» εξήγησε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης.

Λογικά το τρίτο πρίκουελ της σειράς θα αποκαλύψει την μοίρα του παρανοϊκού David, τον οποίο ενσαρκώνει ο Michael Fassbender.

Όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι το franchise κατάφερε να εδραιωθεί τόσο γρήγορα και εντυπωσιακά στην συνείδηση του κινηματογραφικού κοινού, ο Scott εκτίμησε πως έχει να κάνει με το πώς η ταινία του συνέλαβε τους πιο αρχέγονους φόβους του ανθρώπου, καθώς και την αινιγματική φυσιογνωμία του εξωγήινου που σχεδίασε ο H.R. Geiger.