Ταινίες της εβδομάδας (30/5/2019)

roketman
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2019

Η δραματική ταινία για την πολυτάραχη ζωή του Elton John και η επιστροφή του «βασιλιά των τεράτων» Godzilla ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα.

«Rocketman»
Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον. Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.
Σκηνοθεσία: Dexter Fletcher, Σενάριο: Lee Hall, Ερμηνεύουν: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden και Bryce Dallas Howard.

«Γκοτζίλα II: Ο Βασιλιάς των Τεράτων» (Godzilla: King of the Monsters)
Η Μόναρκ, μια κρυφή ζωολογική ομάδα, έρχεται αντιμέτωπη με τιτάνια τέρατα, συμπεριλαμβανομένου και του Γκοτζίλα, που συγκρούεται με τη Μόθρα, τον Ρόνταν και την απόλυτη νέμεσή του, τον τρικέφαλο Γκιντόρα. Όταν αυτά τα αρχαία τέρατα, που θεωρούνταν απλώς μύθοι, ξυπνήσουν ξανά, θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την απόλυτη κυριαρχία, ακόμα και σε βάρος της ανθρωπότητας.
Σκηνοθεσία: Michael Dougherty, Σενάριο: Michael Dougherty και Zach Shields, Ερμηνεύουν: Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown και Ken Watanabe.

«Ma»
Μία φαινομενικά άκακη και μοναχική γυναίκα γνωρίζει μια παρέα εφήβων και τους προσφέρει το υπόγειό της για να διασκεδάσουν, ωστόσο τούς θέτει μερικούς κανόνες για τη χρήση του. Όσο η παρέα περνά ανέμελη το χρόνο της στο υπόγειο, η γυναίκα ετοιμάζει ένα σχέδιο που θα κάνει τις ζωές τους σκέτο εφιάλτη.
Σκηνοθεσία: Tate Taylor, Σενάριο: Scotty Landes, Ερμηνεύουν: Octavia Spencer, Diana Silvers, Juliette Lewis και McKaley Miller.

«Όνειρα σε ψηλοτάκουνες γόβες» (Dumplin’)
Η plus size κόρη μιας πρώην νικήτριας καλλιστείων της επαρχιακής πόλης του Τέξας όπου ζουν, αποφασίζει να δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό ομορφιάς που διοργανώνει η μητέρα της για να διαμαρτυρηθεί για τα περιοριστικά πρότυπα ομορφιάς που κυριαρχούν. Δεν υπολογίζει όμως πως αμέσως το παράδειγμά της θα ακολουθήσουν και άλλες κοπέλες.
Σκηνοθεσία: Anne Fletcher, Σενάριο: Kristin Hahn, Ερμηνεύουν: Danielle Macdonald, Jennifer Aniston, Odeya Rush και Maddie Baillio.

«Αναζητώντας τον Χέντριξ» (Smuggling Hendrix)
Ήρωας της ταινίας είναι ο 43χρονος Γιάννης, ένας ξοφλημένος μουσικός, του οποίου η ζωή δεν κυλά όπως ακριβώς την είχε φανταστεί. Η κοπέλα του τον έχει εγκαταλείψει ενώ οι «δανειστές» του, τού έχουν γίνει στενός κορσές. Σχεδιάζει να φύγει το συντομότερο μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, τον Τζίμι. Όταν όμως ο σκύλος του το σκάει προς την τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού, ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων στις ελεύθερες περιοχές. Εγκλωβισμένος στα κατεχόμενα αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην φιλενάδας του καθώς επίσης και του Χασάν, ενός Τούρκου έποικου, για να φυγαδεύσουν τον Τζίμι, πίσω στις ελεύθερες περιοχές.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Μάριος Πιπερίδης, Ερμηνεύουν: Αδάμ Μπουσδούκος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Fatih Al και Özgür Karadeniz.

«Αποκαλύψεις» (El desentierro)
Όταν o Ζόρντι επιστρέφει στο χωριό που μεγάλωσε, μαθαίνει ότι ο πατέρας του δεν είναι, όπως πίστευε, θαμμένος στο νεκροταφείο του χωριού. Αμέσως μετά, διαπιστώνει ότι η Βέρα, μια νεαρή κοπέλα που υποτίθεται ότι είχε σκοτωθεί μαζί με τον πατέρα του, είναι ακόμα ζωντανή. Με αυτά τα νέα δεδομένα, ο Ζόρντι αποφασίζει να μείνει στο χωριό και να προσπαθήσει να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη στον πατέρα του. Σύντομα θα αντιμετωπίσει μια σειρά από μυστηριώδεις καταστάσεις και οδυνηρές αποκαλύψεις, ενώ μια σειρά φόνων έχουν στόχο να εμποδίσουν τον Ζόρντι να μάθει την αλήθεια. Είκοσι χρόνια, τελικά, δεν είναι αρκετά ώστε να ταφεί ένα σκοτεινό μυστικό.
Σκηνοθεσία; Nacho Ruipérez, Σενάριο: Mario Fernandez Alonso και Nacho Ruipérez, Ερμηνεύουν: Michel Noher, Leonardo Sbaraglia, Jan Cornet και Jelena Jovanova.

«Χορεύοντας με τη Μάργκο» (Bailando con Margot)
31 Δεκεμβρίου 1958, παραμονές της Κουβανικής Επανάστασης. Ένας σπάνιος πίνακας εξαφανίζεται από το σπίτι μιας όμορφης πλούσιας χήρας στην Αβάνα. Η σχέση μεταξύ τους εν μέσω της έρευνας και άλλων γεγονότων, αποκαλύπτει σιγά-σιγά την ιστορία τόσο του σπιτιού όσο και της ίδιας της οικογένειας. Η άφιξη των γενειοφόρων επαναστατών στην Αβάνα, αλλάζει την μοίρα όλων.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Arturo Santana, Ερμηνεύουν: Mirtha Ibarra, Edwin Fernández, Yenisse Soria και Niu Ventura.

«Τριστάνα» (Tristana)
Η Τριστάνα μετά το θάνατο της μητέρας της πηγαίνει να ζήσει με τον κηδεμόνα της. Στην αρχή όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά, αλλά η κατάσταση θα αλλάξει όταν εκείνος την κάνει ερωμένη του. Τελικά, τον εγκαταλείπει για ένα ζωγράφο, ξαναγυρνώντας ωστόσο, βαριά άρρωστη με όγκο στα γόνατα. Οι γιατροί για να την σώσουν της κόβουν το πόδι, κάτι που την καθιστά ουσιαστικά αιχμάλωτη του Δον Λόπε. Και όταν εκείνος αρρωσταίνει, η Τριστάνα τον αφήνει ασυγκίνητη να πεθάνει.
Σκηνοθεσία: Luis Buñuel, Σενάριο: Julio Alejandro και Luis Buñuel, Ερμηνεύουν: Catherine Deneuve, Fernando Rey, Franco Nero και Lola Gaos.