Το HBO κέρδισε τον «πρώτο γύρο» στα δικαστήρια με την οικογένεια του Michael Jackson

michael-Jackson Alexander Natruskin
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2019

Απορρίφθηκε το αίτημα της οικογένειας Jackson για διευθέτηση του ζητήματος από επιτροπή διαιτησίας και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» που σκηνοθέτησε ο Dan Reed με θέμα τις μαρτυρίες δύο φερόμενων θυμάτων του Michael Jackson έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα για τον εμβληματικό καλλιτέχνη. Τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο πριν την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, η οικογένεια Jackson κατέθεσε μήνυση κατά του HBO, αξιώνοντας 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο «πρώτος γύρος» της δικαστικής διαμάχης έληξε υπέρ του αμερικάνικου δικτύου, καθώς το αρμόδιο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της οικογένειας για διαιτησία. Οι ενάγοντες θεωρούν πως το ντοκιμαντέρ αντιβαίνει στη συμφωνία του Michael Jackson με το HBO που υπογράφηκε πριν από 27 χρόνια, το 1992.

HBO

Ο Dan Reed έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να γυρίσει ένα follow-up ντοκιμαντέρ για τον Jackson, με αφορμή τον σάλο που δημιουργήθηκε από την κυκλοφορία του «Leaving Neverland».

Βάσει του σχετικού συμβολαίου, το αμερικάνικο δίκτυο συμφώνησε να μην «δυσφημίσει» τον Jackson σε μελλοντικές παραγωγές του με αντάλλαγμα τα δικαιώματα προβολής του «Michael Jackson In Concert In Bucharest: The Dangerous Tour».

Η οικογένεια του Jackson θέλει να αποφύγει την ανοιχτή ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο και έτσι έκανε αίτημα για διαιτησία, όπως αναφέρεται στην συμβόλαιο, ώστε το θέμα να επιλυθεί από την Αμερικανική Ένωση Διαιτησίας. Το HBO από την πλευρά του ισχυρίζεται πως το συγκεκριμένο συμβόλαιο που υπεγράφη με τον Jackson έχει λήξει και δεν καλύπτει το «Leaving Neverland», ενώ παράλληλα κατηγορεί την οικογένεια του μουσικού λέγοντας ότι η μήνυση αποτελεί ουσιαστικά «διαφημιστική εκστρατεία».