Διχάζει η νέα πρωτοβουλία της Kim Kardashian

kim-kardashian Matt Baron
ΤΡΙΤΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

«Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτό που κάνει και τον τεράστιο πόνο που μας προκαλεί»

Έντονη κριτική έχει ασκηθεί στην Kim Kardashian με αφορμή τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για να ελευθερώσει έναν καταδικασμένο δολοφόνο. Τους  τελευταίους μήνες η Kardashian αγωνίζεται για την μεταρρύθμιση του ποινικού δικαίου των ΗΠΑ και βοήθησε στον να απονεμηθεί χάρη στη Alice Marie Johnson. Το 1996 η 63χρονη Johnson είχε λάβει ισόβια ποινή κάθειρξης για κατηγορίες ναρκωτικών, όμως χάρη στον αγώνα που δόθηκε, ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump της απένειμε χάρη.

Μετά την επιτυχία που είχε η εμπλοκή της στην υπόθεση της Johnson, η Kardashian αποφάσισε να ασχοληθεί με την περίπτωση του Kevin Cooper. Ο 61χρονος έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τέσσερις φόνους την δεκαετία του 1980, με τον ίδιο να διατείνεται πως είναι αθώος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Norman Hile, η ριάλιτι σταρ επισκέφτηκε τον Cooper την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν μαζί για περίπου δύο ώρες. Χάρη στις πρόσφατες ενέργειες της Kardashian, δύο κυβερνήτες της Καλιφόρνια έδωσαν εντολή να διαταχθεί νέο τεστ DNA.

Shutterstock

Η Mary Ann Hughes – μητέρα του Marty Hughes που δολοφονήθηκε το 1983 – εξέφρασε την αγανάκτηση της για την νέα πρωτοβουλία της Kardashian. «Μου προκαλεί αναγούλα και την λυπάμαι. Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί αυτό που μας κάνει, αυτόν τον τεράστιο πόνο που μας προκαλεί» δήλωσε η μητέρα του θύματος στο TMZ.

Στην συνέχεια η Hughes συνέστησε στην Kardashian, η οποία έχει ξεκινήσει σπουδές στην νομική, να εξετάσει τον 94σέλιδο φάκελο του Cooper προτού αναλάβει την υπόθεση του. Όπως εξήγησε στο ΤΜΖ, εκτίμησε πως η Kardashian δεν διάβασε τα σχετικά έγγραφα, ειδάλλως «θα αρρώσταινε εάν βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν».