Στα σκαριά η συνέχεια του Django με τον Ζορό

django-zorro
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ο κυνηγός επικηρυγμένων του Quentin Tarantino ενώνει τις δυνάμεις του με τον κλασικό λογοτεχνικό ήρωα για μια απίθανη περιπέτεια.

Ο Quentin Tarantino μπορεί να ολοκλήρωσε πρόσφατα την ένατη ταινία του «Κάποτε στο Χόλυγουντ», όμως έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω στα επόμενα project του. Φαίνεται πως η πρόσφατη «τηλεοπτική μεταφορά» του «Οι μισητοί οχτώ» ενέπνευσε τον σκηνοθέτη να επισκεφτεί μια άλλη παλιά ταινία του, το «Django ο τιμωρός» και σκοπεύει να γυρίσει μια συνέχεια που θα βασίζεται σε ένα crossover κόμικ με τον Ζορό.

Το κόμικ το οποίο έγραψε ο Matt Wagner και σχεδίασε ο Esteve Polls είναι βασισμένο σε μια ιδέα του Tarantino και εκδόθηκε το 2015, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας. Σύμφωνα με ένα άρθρο του Collider, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης έχει αποφασίσει να μεταφέρει το συγκεκριμένο κόμικ στην μεγάλη οθόνη και έχει αναθέσει μάλιστα την συγγραφή του σεναρίου στον Jerrod Carmichael.

Dynamite Entertainment/DC Comics

Η ιστορία της συνέχειας εκτυλίσσεται αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας και ο Django έχει εγκαταλείψει την Άγρια Δύση, όπου παραμένει επικηρυγμένος και ζει πλέον με την σύζυγο του Broomhilda στην ανατολική ακτή, λίγο έξω από το Σικάγο. Συνεχίζει να εργάζεται ως κυνηγός επικηρυγμένων και μια μέρα συναντά τυχαίο τον ηλικιωμένο και εκλεπτυσμένο Diego de la Vega – τον θρυλικό Ζορό. Γοητευμένος από τον εκκεντρικό ήρωα, ο Django αποφασίζει να γίνει «σωματοφύλακας» του και μαζί αναλαμβάνουν να απελευθερώσουν μια σκλαβωμένη φυλή Ινδιάνων.

Δεδομένου ότι ο Tarantino έχει ξεκαθαρίσει στο παρελθόν πως θα αποσυρθεί μετά τη δέκατη ταινία του, φαντάζει απίθανο να κλείσει την καριέρα του του σκηνοθετώντας το crossover σίκουελ του Django, πόσο μάλλον από την στιγμή που ο ίδιος δεν σκοπεύει να γράψει το σενάριο. Μένει να φανεί λοιπόν εάν θα προχωρήσει ο σχεδιασμός του σίκουελ και υπό ποια μορφή θα κυκλοφορήσει, καθώς ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την πρόσφατη συνεργασία του με το Netflix.