Ακόμα δεν το πιστεύει η Julia Roberts που πρωταγωνίστησε στο «Pretty Woman»

pretty-woman
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από τον πρώτο της μεγάλο ρόλο που την καθιέρωσε στον κινηματογράφο.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την κυκλοφορία του «Pretty Woman», όμως η Julia Roberts ακόμα δυσκολεύεται να πιστέψει πως κατάφερε να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, δίπλα στον Richard Gere. Όπως αποκάλυψε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της, καθώς η Patricia Arquette είχε περάσει από οντισιόν και συνεπώς Roberts ένιωθε πως «δεν είχε τύχη» για τον ρόλο.

Παρά την απαισιοδοξία της, οι παραγωγοί του «Pretty Woman» επέλεξαν την Roberts αντί της Arquette για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία. Μόλις τρεις μέρες αργότερα όμως το στούντιο χρεωκόπησε και η παραγωγή βρέθηκε ξαφνικά στον αέρα.

«Μέχρι την Δευτέρα δεν είχα δουλειά, αλλά υπήρχε ένας παραγωγός που έμεινε με το σενάριο και το πήγε στην Disney» δήλωσε η χολιγουντιανή σταρ, συμπληρώνοντας με μια δόση χιούμορ πως απορούσε γιατί ενδιαφέρθηκε η Disney και εάν γινόταν animated ταινία.

Action Press/REX/Shutterstock / Sundholm Magnus

Στην συνέχεια ο Garry Marshall συμφώνησε να αναλάβει την σκηνοθεσία και αποφάσισε να συναντηθεί με την νεαρή ηθοποιό που είχε επιλεγεί αρχικά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Νομίζω πως επειδή είναι υπέροχος άνθρωπος, με συνάντησε επειδή κάποτε είχα την δουλειά και θεώρησε πως θα ήταν δίκαιο να με συναντήσει τουλάχιστον επειδή είχα την δουλειά για τρεις μέρες και την έχασα» εξήγησε η Roberts.

Όπως τελικά αποδείχτηκε, ο Marshall εντυπωσιάστηκε με την νεαρή ηθοποιό και η Roberts προσλήφθηκε για άλλη μια φορά στην παραγωγή, η οποία αποτέλεσε εφαλτήριο για την σπουδαία καριέρα της στην μεγάλη οθόνη.