Meryl Streep: «Μην επαναπαύεστε και συνεχίστε να πολεμάτε τον σεξισμό»

meryl-streep
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Παρά τα βήματα προόδου, η πολυβραβευμένη ηθοποιός θεωρεί πως «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο» για να επιτευχθεί πραγματική ισότητα.

Η Meryl Streep έχει στηρίξει τα κινήματα Time’s Up και #MeToo από την πρώτη στιγμή και δίνει τη δική της μάχη κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και του σεξισμού στον χώρο του θεάματος και ευρύτερα. Σε μια νέα συνέντευξή της, η 69χρονη ηθοποιός υπογράμμισε πως οι νεαρές γυναίκες θα πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται για ισότητα, ώστε να μην χαθούν τα κεκτημένα των προηγούμενων γενιών.

Όπως εξήγησε η Streep, ανησυχεί πως μερίδα νεαρών φεμινιστριών θα επαναπαυθούν επειδή ορισμένες γυναίκες έχουν καταφέρει να διακριθούν στον επαγγελματικό τομέα τους. «Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση. Οι νεαρότερες γενιές γυναικών μπορεί να μην αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο ήταν να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Πολλές νεαρές που έχουν φτάσει σε θέσεις εξουσίας μπορεί να μην θεωρούν ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί» τόνισε η Streep στη Sydney Morning Herald.

«Όσες είμαστε μεγαλύτερες θυμόμαστε πως δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι γυναίκες ήταν αποκλεισμένες από πολλά επαγγέλματα και θέσεις επιρροής. Τη δεκαετία του 1970 υπήρχαν ελάχιστες γυναίκες γιατροί και δικηγόροι και ουσιαστικά καθόλου σε θέσεις διευθύνουσας συμβούλου. Ακόμα και σήμερα έχουμε πολύ δρόμο για να πετύχουμε την ισότητα, όχι μόνο στο Χόλυγουντ, αλλά σε όλα τα επαγγέλματα» συμπλήρωσε η ηθοποιός.

BEI/Shutterstock / Jim Smeal

Παρά τα βήματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, η Streep θεωρεί πως χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά. «Είναι μια σχετικά πρόσφατη χειραφέτηση. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην υπερεκτιμήσουμε τις πραγματικές ελευθερίες των γυναικών στις μέρες μας. Επειδή έχουμε πολλά να πούμε και κυκλοφορούμε με παντελόνια περισσότερο από όσο το κάναμε, δε σημαίνει ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την καταστολή και τις διακρίσεις του 20ού αιώνα» κατέληξε η Streep.