Ο Jim Carrey αρνείται selfies με θαυμαστές γιατί «η ζωή δεν περιμένει»

Jim-carrey Anton Ivanov
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ο κωμικός ηθοποιός εξήγησε τους λόγους που αποφεύγει (ευγενικά) να βγάλει «αυθόρμητες» φωτογραφίες.

Στα «πέτρινα χρόνια» πριν την ραγδαία εξάπλωση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην σύγχρονη καθημερινότητα, όταν κάποιος ήθελε να κρατήσει ένα «ενθύμιο» από μια συνάντηση με ένα αστέρα της μουσικής ή του κινηματογράφου, ζητούσε ένα αυτόγραφο. Αυτή η πρακτική έχει ουσιαστικά αντικατασταθεί από τις selfie, κάτι το οποίο όμως έχει δυσαρεστήσει τον Jim Carrey.

Ο κωμικός ηθοποιός εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με την ανωνυμία και την σχέση του με την δημοσιότητα σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Hollywood Reporter με πολλούς συναδέλφους του, όπως τον Ted Danson, τον Don Cheadle και τον Sacha Baron Cohen. Όπως εξήγησε ο Carrey, σε αντίθεση με τις «ψευδαισθήσεις» που δημιουργούν οι selfies, ο ίδιος προτιμά να πιάνει κουβέντα με έναν θαυμαστή του, παρά να καταλήξει ως μια εικόνα σε έναν λογαριασμό στο Instagram.

«Σταμάτησα να προσπαθώ να είμαι κάτι για κάποιον άλλο πριν από πολύ καιρό. Δεν νιώθω πως υπάρχει κάποια πιεστική ευθύνη να ικανοποιείς τους πάντες. Δεν είμαι αγενής στον κόσμο, αλλά θα προτιμούσα να σε χαιρετήσω, να ρωτήσω ποιος είσαι και τι κάνεις σήμερα, από το να βγάλω μια selfie. Οι selfies σταματούν τη ζωή – κάνεις μια γκριμάτσα, μετά ανεβαίνει στο Instagram και δημιουργεί στον κόσμο μια ψευδαίσθηση σημασίας. Όλοι έκαναν σαν τρελοί με τον Steve Jobs, αλλά τον φαντάζομαι στην κόλαση να τρέχει μακριά από δαίμονες που θέλουν μια selfie» εξήγησε ο Carrey.

Variety/REX/Shutterstock / Rob Latour

Εφόσον συναντήσετε κάπου τον Jim Carrey, αφήστε καλύτερα το κινητό στην τσέπη ή την τσάντα σας και ετοιμαστείτε για λίγη κουβεντούλα.

Στην συνέχεια ο ηθοποιός συνέκρινε τη δημοσιότητα με την ζωή στο φεγγάρι, λέγοντας πως «μπορείς να θέλεις να πας με τα πόδια στο φεγγάρι όσο θέλεις, αλλά όταν φτάσεις εκεί, δεν υπάρχει βαρύτητα και δεν μπορείς να ζήσεις εκεί».