Tζορτζ Κλούνεϊ και Σάντρα Μπούλοκ: σκηνές από το ταξίδι τους στο διάστημα

tzortz-klounei-kai-santra-mpoulok-skines-apo-to-taksidi-tous-sto-diastima

ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Σάντρα Μπούλοκ, βρίσκονται αντιμέτωποι με την απεραντοσύνη του διαστήματος, στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν. Το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εστιάζει σε μερικές από τις πιο κρίσιμες στιγμές της περιπέτειας.

Ο σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τρία βραβεία Όσκαρ με την ταινία του «Children of Men» (2006), επιστρέφει με αυτή τη νέα φιλόδοξη παραγωγή, πραγματοποιώντας ως ένα βαθμό ένα από τα πιο τρελά όνειρά του. Γιος πυρηνικού φυσικού, ο Κουαρόν από μικρός ήθελε να γίνει αστροναύτης, όπως και σκηνοθέτης. Τώρα λοιπόν του δόθηκε η ευκαιρία να «ανοιχτεί» στο διάστημα, με την ασφάλεια βεβαίως που παρέχει η κινηματογραφική μαγεία.

Είναι η πρώτη φορά που η Σάντρα Μπούλοκ επιχειρεί το δικό της ταξίδι στο διάστημα. Αντίθετα, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε εμφανιστεί στο «Solaris» του Στίβεν Σόντερμπεργκ το 2002 που ήταν βασισμένο στο περίφημο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Στανισλάβ Λεμ ( έργο το οποίο είχε μεταφέρει έξοχα για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη ο Αντρέι Ταρκόφσκι).

Η Μπούλοκ πρωταγωνιστεί ως η Δρ Ράιαν Στόουν, μια λαμπρή ιατρική μηχανικός στο πρώτο της διαστημικό ταξίδι, συνοδευόμενη από τον βετεράνο αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι (Κλούνι), στο τιμόνι της τελευταίας του πτήσης, πριν τη συνταξιοδότηση. Αλλά σ’ ένα φαινομενικά συνηθισμένο διαστημικό περίπατο, επέρχεται η καταστροφή. Το διαστημικό λεωφορείο καταστρέφεται, αφήνοντας τους Στόουν και Κοβάλσκι ολομόναχους – δεμένους μόνο μεταξύ τους, να στροβιλίζονται στο απέραντο σκοτάδι του διαστήματος.

Η εκκωφαντική σιωπή τους δείχνει πως έχουν χάσει κάθε επαφή με την Γη... και μαζί κάθε πιθανότητα διάσωσης.

Καθώς ο φόβος μετατρέπεται σε πανικό, κάθε ανάσα τους, κατατρώει το λιγοστό οξυγόνο που τους έχει απομείνει.

Ο μόνος δρόμος της σωτηρίας ίσως να σημαίνει πως πρέπει να πάνε ακόμη παραπέρα, στην τρομακτική απεραντοσύνη του σύμπαντος. Το «Gravity» θα έρθει στις ελληνικές αίθουσες το Νοέμβριο του 2013.

Πληροφορίες: «Gravity»: το Νοέμβριο του 2013 από τη Village Films.