Ταινίες της εβδομάδας (27/6/2019)

yesterday
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

O Danny Boyle μας προκαλεί στην νέα του ταινία να φανταστούμε πόσο διαφορετικός θα ήταν ένας κόσμος χωρίς τους Beatles.

«Yesterday»
Ο Τζακ Μάλικ είναι ένας άσημος τραγουδοποιός σε μια μικρή Βρετανική πόλη του οποίου τα όνειρα για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι. Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ! Ο Τζακ αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ και με τη βοήθεια της μάνατζερ του Ντέμπρα, η φήμη του εκτοξεύεται. Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του τελικά, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.
Σκηνοθεσία: Danny Boyle, Σενάριο: Richard Curtis, Ερμηνεύουν: Himesh Patel, Lily James, Sophia Di Martino και Ellise Chappell.

«Οι Αόρατες» (Les invisibles)
Με απόφαση του Δήμου, το κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών Envol πρόκειται να κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν μόνο τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να επανεντάξουν στην κοινωνία, με κάθε τρόπο, τις γυναίκες που έχουν στη μέριμνά τους: πλαστογραφούν, καταφεύγουν στο ψέμα και προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε «μέσο» για να ανασταλεί η απόφαση. Για αυτό το διάστημα, τα πάντα επιτρέπονται, αρκεί οι γυναίκες να «σωθούν»!
Σκηνοθεσία: Louis-Julien Petit, Σενάριο: Louis-Julien Petit, Marion Doussot και Claire Lajeunie, Ερμηνεύουν: Patricia Mouchon, Khoukha Boukherbache, Bérangère Toural και Patricia Guery.

«Το ένστικτο της ζωής» (Animal)
Ο Αντόνιο έχει την τέλεια ζωή: μια αγαπημένη οικογένεια, πολύ καλή  δουλειά κι ένα όμορφο σπίτι. Η φούσκα στην οποία ζει, όμως, θα σκάσει, όταν θ’ ανακαλύψει ότι χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση νεφρού. Ο Αντόνιο ζούσε πάντα με το γράμμα του νόμου, αλλά όταν όλοι οι νόμιμοι οδοί στερεύουν, το ήθος του θα δοκιμαστεί.
Σκηνοθεσία: Armando Bo, Σενάριο: Armando Bo και Nicolás Giacobone, Ερμηνεύουν: Guillermo Francella, Carla Peterson, Gloria Carrá και Marcelo Subiotto.

«Κόλπο Γκρόσο» (Ricchi di fantasia)
O Σέρτζιο, ένας μεροκαματιάρης επιπλοποιός και η Σαμπρίνα, μια αποτυχημένη τραγουδίστρια είναι παράνομο ζευγάρι εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν μπορούν να χωρίσουν τους νόμιμους συζύγους τους λόγω οικονομικών δυσχερειών. Μία μέρα οι φίλοι του Σέρτζιο θέλοντας να τον εκδικηθούν για να τις χοντροκομμένες  φάρσες του, τον κάνουν να πιστέψει ότι κέρδισε το jackpot του λαχείου. Ο Σέρτζιο χωρίς να το πολυσκεφθεί χωρίζει την γυναίκα του, και  φεύγοντας παίρνει μαζί του όχι μόνο την Σαμπρίνα αλλά και όλη της  την οικογένεια. Αργότερα ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει φράγκο  αλλά είναι πολύ αργά για επιστροφή . Έτσι θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα σύρει όλη την οικογένεια στην Νότια Ιταλία. Όμως τα ψέματα δεν διαρκούν πολύ.
Σκηνοθεσία: Francesco Miccichè, Σενάριο: Fabio Bonifacci και Francesco Miccichè, Ερμηνεύουν: Sergio Castellitto, Sabrina Ferilli, Valeria Fabrizi και Matilde Gioli.

«Annabelle Home Coming» (Annabelle Comes Home)
Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την Annabelle από το να προκαλέσει τον όλεθρο, οι δαιμονολόγοι Εντ και Λορέν Γουόρεν κλειδώνουν τη δαιμονική κούκλα στο δωμάτιο με τα καταραμένα αντικείμενα, την τοποθετούν «με ασφάλεια» σε μία προθήκη και ζητούν την ευλογία ενός ιερέα. Όμως, έναν χρόνο αργότερα, μία δαιμονική νύχτα τρόμου παραμονεύει όταν η 10χρονη κόρη τους, Τζούντι, και οι φίλες της επισκέπτονται το δωμάτιο, ξυπνάνε την Annabelle και όλα τα κακά πνεύματα που κατοικούν εκεί.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Gary Dauberman, Ερμηνεύουν: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Mckenna Grace και Madison Iseman.

«Η πένθιμη παρέλαση των ρόδων» (Bara no sôretsu)
Προσπαθώντας να ξεφύγει από ένα δραματικό παρελθόν που εξακολουθεί να τη στοιχειώνει, μία νεαρή τρανσέξουαλ συνάπτει δεσμό με τον αρκετά μεγαλύτερό της σε ηλικία ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου στο οποίο εργάζεται. Δεν γνωρίζει όμως πως εκείνος κατέχει το το κλειδί στο τραγικό πεπρωμένο που την περιμένει.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Toshio Matsumoto, Ερμηνεύουν: Pîtâ, Osamu Ogasawara, Yoshimi Jô και Koichi Nakamura.

«Η Πισίνα» (La piscine)
Ο Ζαν-Πολ και η Μαριάν περνούν τις τους διακοπές σε μία βίλα στη Νότια Γαλλία. Όταν όμως ο πρώην εραστής της, Χάρυ μαζί με τη νεαρή του κόρη Πενελόπ, εμφανίζονται ξαφνικά, οι ονειρεμένες καλοκαιρινές ημέρες πνίγονται στην ανείπωτη ζήλια και το υπόκωφο πάθος, με τα κρυστάλλινα νερά της πισίνας να γίνονται το σκηνικό ενός εγκλήματος.
Σκηνοθεσία: Jacques Deray, Σενάριο: Jean-Claude Carrière, Jacques Deray και Jean-Emmanuel Conil, Ερμηνεύουν: Alain Delon, Romy Schneider, Maurice Ronet και Jane Birkin.

«Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο» (Murder by Death)
Οι πιο διάσημοι ντετέκτιβ του κόσμου προσκαλούνται σε μια μυστηριώδη έπαυλη για δείπνο. Ο οικοδεσπότης τους ανακοινώνει ότι θα γίνει ένας φόνος μέσα στο σπίτι μέχρι τα μεσάνυχτα- εκείνοι καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Η αμοιβή του νικητή θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια.
Σκηνοθεσία: Robert Moore, Σενάριο: Neil Simon, Ερμηνεύουν: Peter Falk, Alec Guinness, Peter Sellers και Maggie Smith.