«Υποχωρεί» η Kim Kardashian και μετονομάζει το νέο shapewear brand της

kim-kardashian David Fisher
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το λογοπαίγνιο με το όνομα της σειράς «Kimono Solutionwear» προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στους Ιάπωνες θαυμαστές της.

Η Kim Kardashian τελικά αποφάσισε να μετονομάσει την νέα σειρά shapewear, λόγω των αντιδράσεων που εκφράστηκαν και τις καταγγελίες για «πολιτισμική ιδιοποίηση». Αρχικά η 38χρονη τηλεπερσόνα είχε ονομάσει την σειρά «Kimono Solutionwear», όμως σύντομα θα αποκαλύψει ένα νέο όνομα.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου τόνισαν πως τα προϊόντα της Kardashian δεν έχει καμία σχέση με το παραδοσιακό ιαπωνικό ένδυμα και πως η ονομασία είναι τόσο παραπλανητική, όσο και προσβλητική. Ανάμεσα στους επικριτές της Kardashian είναι και ο δήμαρχος του Τόκιο Daisaku Kadokawa, ο οποίος συχνά φορά την παραδοσιακή ενδυμασία στα επίσημα καθήκοντα του. Σε μια ανοιχτή επιστολή του, ο Kadokawa σχολίασε πως το κιμόνο ξεχωρίζει για την υψηλή δεξιοτεχνία που απαιτεί η κατασκευή του, ενώ συμβολίζει «της αίσθηση ομορφιάς, πνεύματος και αξιών» των Ιαπώνων.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, η Kardashian δήλωσε πως «πάντα ακούω, μαθαίνω και μεγαλώνω» και πως εκτιμά «το πάθος και τις διαφορετικές προοπτικές που μου δίνει ο κόσμος». Παράλληλα τόνισε πως είχε τις «καλύτερες προθέσεις» όταν ανακοίνωσε το όνομα της σειράς shapewear και για τον λόγο αυτό σκοπεύει να λανσάρει το brand της με ένα νέο όνομα.