Τι σκοπεύει να κάνει ο Quentin Tarantino όταν αποσυρθεί από τις ταινίες;

quentin-tarantino
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ σκηνοθέτης έχει στόχο να παραμείνει δημιουργικός, ανταλλάζοντας την κάμερα με μια πένα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες πως ο Quentin Tarantino ενδέχεται να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία ταινιών συντομότερα από όσο είχε δηλώσει στο παρελθόν, δηλαδή χωρίς να γυρίσει μια δέκατη ταινία. Οι φήμες ξεκίνησαν μετά από συνέντευξη του σκηνοθέτη στο GQ, όπου δήλωσε ότι «φτάνει στο τέλος του δρόμου» και ότι σκέφτεται να αποσυρθεί ανάλογα της ανταπόκρισης του κοινού στο φαντασμαγορικό «Κάποτε στο Χόλυγουντ».

Πιο συγκεκριμένα, ο Tarantino εξήγησε «ότι ως προς τις κινηματογραφικές ταινίες, έχω φτάσει στο τέλος του δρόμου. Βλέπω τον εαυτό μου να γράφει κινηματογραφικά βιβλία, θεατρικά έργα, οπότε και πάλι θα είμαι δημιουργικός. Απλώς πιστεύω πως έδωσα όλα όσα είχα να δώσω στις ταινίες».

REX/Shutterstock / Anthony Harvey

Οι δηλώσεις του σκηνοθέτη αναπόφευκτα έδωσε αφορμή για να ξεκινήσει μια συζήτηση αναφορικά με τα σχέδια του Tarantino μετά την απόσυρση του, είτε γυρίσει μια δέκατη ταινία, είτε όχι – ο Brad Pitt ήταν πάντως καθησυχαστικός στα σχόλια του και εκτιμά πως ο Tarantino έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Πέραν της παραγωγής ορισμένων ταινιών – όπως ένα φημολογούμενο reboot στο «Star Trek» και ένα σίκουελ στον «Django», ο ίδιος ο Tarantino αποκάλυψε πως σκοπεύει να παραμείνει δημιουργικός με την συγγραφή βιβλίων για τον κινηματογράφο και θεατρικών έργων.

Παρά τον ενθουσιασμό για την ένατη ταινία του Tarantino, οι προβλέψεις για την επίδοση της ταινίας στα αμερικάνικα box office ήταν συγκρατημένες. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, τα έσοδα της ταινίας του Tarantino αναμένονται να κινηθούν στα 25 με 30 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την διάρκεια της (δύο ώρες και 39 λεπτά), όσο την ίδια περίοδο κυκλοφορούν το ριμέικ του «Βασιλιά των Λιονταριών» της Disney και το «Hobbs & Shaw» (ένα spin-off των «Μαχητών του δρόμου») από την Universal.