Δικαίωση της Kim Kardashian στα δικαστήρια

kim-kardashian
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η Missguided θα πρέπει να πληρώσει 2,7 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για τις φθηνές απομιμήσεις ρούχων.

Τα δικαστήρια δικαίωσαν την Kim Kardashian μετά την μήνυση κατά του βρετανικής εταιρείας μόδας Missguided, η οποία θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή χρησιμοποίησε την εικόνα και το όνομα της χωρίς έγκριση. Στην μήνυση της η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα τόνισε πως η συγκεκριμένη εταιρία έχει γίνει «διαβόητη» για τις απομιμήσεις ενδυμάτων πιο γνωστών οίκων μόδας, όπως αυτά που φορά και δημιουργεί η ίδια.

«Όπως άλλες εταιρείες “γρήγορης μόδας”, η Missguided έχει γίνει διαβόητη για τις απομιμήσεις ρούχων που έχουν φορέσει celebrities όπως η Kardashian. Η Missguided δεν αντιγράφει απλά το look των celebrities στα κόκκινα χαλιά, στις φωτογραφήσεις των παπαράτσι και στις αναρτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Missguided συστηματικά χρησιμοποιεί ονόματα και εικόνες της Kardashian και άλλων celebrities για να διαφημίσει και να δημιουργηθεί ενδιαφέρον για την ιστοσελίδα και τα ρούχα της» αναφέρει η μήνυση της Kardashian.

Σύμφωνα με την απόφαση των αμερικάνικων δικαστηρίων, η βρετανική εταιρεία με έδρα το Μάντσεστερ θα πρέπει να πληρώσει 2,7 εκατομμύρια δολάρια στην Kardashian και άλλα 59.000 δολάρια για τα δικαστικά έξοδα. Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Missguided δεν έχει αποκτήσει δικαιώματα για την χρήση των trademarks της Kardashian.