Όλη η πλοκή του «Game Of Thrones» ξεδιπλώνεται σε μια ταπισερί 90 μέτρων

game-of-thrones-tapestry-kentito
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το εντυπωσιακό κεντητό απεικονίζει όλες τις σημαντικές στιγμές των οχτώ κύκλων της επικής σειράς φαντασίας του HBO.

Μια ομάδα 30 οπαδών του «Game Of Thrones» δημιούργησε μια εντυπωσιακή ταπισερί 90 μέτρων όπου ξετυλίγεται όλη η ιστορία της επικής σειράς φαντασίας, όπως αυτή εξελίχθηκε στους οχτώ κύκλους της. Το εντυπωσιακό κεντητό βρίσκεται στο Ulster Museum του Μπέλφαστ στην Βόρεια Ιρλανδία.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του μουσείου, το κεντητό δημιουργήθηκε με μεταλλικές, βαμβακερές και μεταξωτές κλωστές για να αποδώσει με μεγάλη ακρίβεια και παραστατικότητα τις λεπτομέρειες στην επική ιστορία του George R.R. Martin, «από τη χρυσή κορώνα του βασιλιά Joffrey, μέχρι τα λαμπερά λευκά και ασημένια μαλλιά της Daenerys».

Η ταπισερί απεικονίζει ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της επικής σειράς φαντασίας του HBO, όπως τους αιματηρούς γάμους και τις επιθέσεις των δράκων. Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα του μουσείου, το μοναδικό αφιέρωμα στο «Game Of Thrones» σχεδιάστηκε στο χέρι, υφάνθηκε από ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας και οι τελευταίες λεπτομέρειες έγιναν στο χέρι.

«Το μήκος του κεντητού επιτρέπει στην ιστορία να ξεδιπλωθεί, οπότε από πολλές πλευρές είναι το τέλειο μέσο για αφηγηθεί η ιστορία του “Game Of Thrones”», σχολίασε η επιμελήτρια κοστουμιών και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων των εθνικών μουσείων της Βορείου Ιρλανδίας Valerie Wilson στον Guardian.

Το κεντητό θυμίζει αρκετά την ιστορική ταπισερί Bayeux, η οποία εξιστορεί την κατάκτηση της Αγγλίας από τους Νορμαδούς τον 11ο αιώνα. Μάλιστα η δουλειά των οπαδών του «Game Of Thrones» θα μεταφερθεί στην Γαλλία τον Σεπτέμβριο, για να εκτεθεί δίπλα στη Bayeux, από την οποία εμπνεύστηκε.