Ταινίες της εβδομάδας (11/7/2019)

extremely-wicked-shockingly-evil-and-vile
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο Zac Efron κλέβει τις εντυπώσεις ως ο διαβόητος serial killer Τεντ Μπάντι, ενώ ο Mark Hamill δανείζει τη φωνή του στον σατανικό Chucky.

«Τεντ Μπάντι, ένας γοητευτικός δολοφόνος» (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile)
Ο Τεντ: ωραίος, έξυπνος, χαρισματικός, τρυφερός. Η Λιζ: ανύπαντρη μητέρα, επιφυλακτική άλλα ερωτευμένη. Οι τρεις τους, μαζί με την κόρη της Λιζ, είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μέχρι την στιγμή που ο Τεντ συλλαμβάνεται και κατηγορείται για μια σειρά από ειδεχθείς φόνους. Όταν η  ανησυχία μετατρέπεται σιγά σιγά σε παράνοια η Λιζ αναγκάζεται να αναρωτηθεί πόσο καλά γνωρίζει τον άνδρα με τον οποίο μοιράζεται την ζωή της καθώς όλο και περισσότερες αποδείξεις έρχονται στο φως και να αποφασίσει αν ο Τεντ είναι αλήθεια αθώος ή ένοχος.
Σκηνοθεσία: Joe Berlinger, Σενάριο: Michael Werwie, Ερμηνεύουν: Lily Collins, Zac Efron, Angela Sarafyan και Sydney Vollmer.

«Το Αριστούργημά μου» (Mi obra maestra)
Ο Αρτούρο είναι ένας γοητευτικός, εκλεπτυσμένος και αρκετά αδίστακτος γκαλερίστας. Έχει τη δική του γκαλερί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, μια πόλη που τον συναρπάζει. Ο Ρένζο είναι ένας δύστροπος καλλιτέχνης, ένας πικρόχολος ζωγράφος σε σαφή παρακμή. Μισεί οποιαδήποτε μορφή κοινωνικότητας και ζει απομονωμένος σε ένα απεριποίητο σπίτι. Παρόλο που τους δύο άντρες τους συνδέει  μια παλιά φιλία, δε συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα. Οι απόψεις και οι ιδέες τους είναι τόσο αντίθετες, που δημιουργούν συνέχεια μεταξύ τους μεγάλες εντάσεις και συγκρούσεις. Ωστόσο, παρά τις διαφορές αυτές, είναι σπουδαίοι φίλοι.
Σκηνοθεσία: Gastón Duprat, Σενάριο: Andrés Duprat και Gastón Duprat, Ερμηνεύουν: Andrea Acatto, Lucas Aranda, Raúl Arévalo και Mahmoud Azim.

«Η Κούκλα του Σατανά» (Child's Play)
Όλα ξεκινούν όταν μια νεαρή μητέρα, η Κάρεν, δωρίζει στον γιο της Άντι μια κούκλα Buddi, μη γνωρίζοντας την απειλητική και δολοφονική φύση που κρύβεται μέσα της. H αιμοδιψής κούκλα, που πλέον διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, επιστρέφει για να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο, στοιχειώνοντας σκέψεις, ψυχές και παιχνίδια.
Σκηνοθεσία: Lars Klevberg, Σενάριο: Tyler Burton Smith, Ερμηνεύουν: Aubrey Plaza, Mark Hamill, Brian Tyree Henry και Gabriel Bateman.

«Θεέ μου τι σου κάναμε 2;» (Qu'est-ce qu'on a (encore) fait au bon Dieu?)
Ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα. Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.
Σκηνοθεσία: Philippe de Chauveron, Σενάριο: Guy Laurent και Philippe de Chauveron, Ερμηνεύουν: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan και Medi Sadoun.

«Habanastation»
Ο Mayito χάνεται κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 1ης Μαΐου στην Κούνα και καταλήγει σε μια φτωχή γειτονιά στα περίχωρα της Αβάνας γνωστή ως La Tinta. Εκεί συναντά τον Carlos, σχολικό φίλο, ο οποίος μέχρι τότε ήταν αδιάφορος. Αυτή είναι η αρχή της περιπέτειας του Mayito, στην οποία θα ανακαλύψει την άλλη Κούβα στην οποία ζει ο Κάρλος, μακριά από το πολυτελές σπίτι του στο Miramar.
Σκηνοθεσία: Ian Padrón, Σενάριο: Felipe Espinet, Ερμηνεύουν: Claudia Alvariño, Andy Fornanis, Blanca Rosa Blanco και Ernesto Escalona.