«Οι πειρατές της Καραϊβικής» με νέους καπετάνιους

oi-peirates-tis-karaibikis-me-neous-kapetanious

Φωτογραφία: ΙΜDb: Η Penelope Cruz και ο Johnny Depp στην ταινία «Οι πειρατές της Καραϊνικής σε άγνωστα νερά».

ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Ο Τζακ Σπάροου θα επιχειρήσει να κουρσέψει το χρυσάφι του box office για…πέμπτη φορά.

Τα σχέδια της Disney για την πέμπτη ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής» που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι του 2015, περιλαμβάνουν ένα σκηνοθετικό δίδυμο που έχει ήδη δοκιμαστεί σε…κινηματογραφικές φουρτούνες.

Πρόκειται για τους Joachim Rοnning και Espen Sandberg οι οποίοι είχαν αποσπάσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας για την περιπέτειά τους «Κοn-Tiki». Οι Νορβηγοί δημιουργοί βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον κολοσσό της Disney για να αναλάβουν το τιμόνι της νέας, πολυαναμενόμενης παραγωγής, στην οποία σίγουρος πρωταγωνιστής θα είναι ο Johnny Depp.

Η ταινία που εκτόξευσε τη φήμη των Rοnning και Sandberg, το έπος «Kon-Tiki», περιγράφει τις περιπέτειες του Νορβηγού εξερευνητή Thor Heyerdahl, πάνω σε μια ξύλινη σχεδία στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το εγχείρημά των δύο δημιουργών κέρδισε τον τίτλο τις πιο ακριβής νορβηγικής παραγωγής και συγκέντρωσε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Στη σειρά ταινιών «Οι πειρατές της Καραϊβικής» έχουν ήδη δοκιμαστεί οι σκηνοθέτες Gore Verbinski και Rob Marshall και αναμένουμε με ενδιαφέρον αν οι Νορβηγοί θα κατορθώσουν να ανανεώσουν το franchise χωρίς όμως να απογοητεύσουν το κοινό του.