Βρέθηκε ο κινηματογραφικός Elvis Presley

austin-butler Marion Curtis
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

O Austin Butler θα ενσαρκώσει τελικά τον «Βασιλιά του Rock ‘N’ Roll» δίπλα στον Tom Hanks στη νέα βιογραφική ταινία.

Μετά από αρκετή αναζήτηση και φημολογία, ο Baz Luhrmann ανακοίνωσε πως βρήκε τον ηθοποιό που θα υποδυθεί τον Elvis Presley στην επερχόμενη βιογραφική ταινία και αυτός είναι ο Austin Butler. Ο Αμερικάνος ηθοποιός και τραγουδιστής εμφανίζεται στο «The Dead Don’t Die» του Jim Jarmusch και το «Κάποτε στο Χόλυγουντ» του Quentin Tarantino.

«Ήξερα πως δεν θα μπορούσα να γυρίσω αυτή την ταινία εάν το κάστινγκ δεν ήταν το απόλυτα σωστό και ψάξαμε αρκετά για έναν ηθοποιό με την ικανότητα να παραπέμπει στη μοναδική φυσική κίνηση και τις φωνητικές ποιότητες αυτού του ασύγκριτου αστέρα, αλλά και την εσωτερική ευαισθησία του καλλιτέχνη» σχολίασε ο σκηνοθέτης για την επιλογή του Butler.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο Luhrmann, είχε ακούσει πολύ καλά λόγια για τον ηθοποιό και τον ρόλο του στο «The Icemen Cometh» με τον Denzel Washington στο Μπρόντουγεϊ, ενώ πείσθηκε πως είχε βρει «κάποιον που μπορεί να ενσωματώσει το πνεύμα ενός εκ των πιο εμβληματικών φιγούρων της μουσικής» μετά τα δοκιμαστικά.

Στη βιογραφική ταινία θα συμπρωταγωνιστήσει ο Tom Hanks στον ρόλο του διαβόητου μάνατζερ του Presley, Colonel Tom Parker. Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η ταινία θα εστιάζει στο εκρηκτικό ντεμπούτο και την ραγδαία άνοδο του Elvis και την πολύπλοκη σχέση του με τον Parker.