Το Netflix έκοψε την επίμαχη σκηνή αυτοκτονίας από το «13 Reasons Why»

13-reasons-why
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πλατφόρμας streaming, η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με τον δημιουργό της σειράς και ιατρικούς εμπειρογνώμονες.

Πριν από δύο περίπου χρόνια, η σειρά «13 Reasons Why» προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, λόγω μιας σκηνής αυτοκτονίας στο φινάλε του πρώτου κύκλου. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της υπηρεσίας streaming στο Hollywood Reporter, η συγκεκριμένη σκηνή έχει αφαιρεθεί πλέον από το επεισόδιο.

Στο φινάλε του πρώτου κύκλου, ο χαρακτήρας της Hannah αποφασίζει να κόψει τις φλέβες της με ένα ξυράφι μέσα μια μπανιέρα, με την κάμερα να παραμένει εστιασμένη πάνω της και δείχνοντας με ωμό τρόπο τις φρικτές λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος του Netflix εξήγησε πως η απόφαση για την λογοκρισία πάρθηκε σε συνεννόηση με ιατρικούς εμπειρογνώμονες, τον δημιουργό Brian Yorkey και τους παραγωγούς της σειράς.

«Η δημιουργική μας πρόθεση να απεικονίσουμε την άσχημη, οδυνηρή πραγματικότητα της αυτοκτονίας σε τέτοια γραφική λεπτομέρεια στην πρώτη σεζόν ήταν να πούμε την αλήθεια για τη φρίκη μιας τέτοιας πράξης και να σιγουρευτούμε ότι κανείς δεν θα ήθελε ποτέ να την μιμηθεί» σχολίασε ο Yorkey.

Netflix

Στην συνέχεια ο δημιουργός τόνισε πως «καμία σκηνή δεν είναι πιο σημαντική από την ζωή της σειράς και το μήνυμα της πως πρέπει να προσέχουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Πιστεύουμε πως αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει την σειρά να βοηθήσει περισσότερο κόσμο, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για ιδιαίτερα ευάλωτους νεαρούς θεατές».