Ο Jack Reacher επιστρέφει στη μικρή οθόνη χωρίς τον Tom Cruise

Jack-reacher-tom-cruise
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η πλατφόρμα streaming του Amazon επενδύει στις τηλεοπτικές μεταφορές μυθιστορημάτων μετά τον «Jack Ryan» και τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Την περασμένη χρονιά το Amazon επένδυσε σε μια τηλεοπτική σειρά με τον Jack Ryan, όπου ο John Krasinski ενσάρκωσε τον πράκτορα που δημιούργησε ο Tom Clancy. Όπως φαίνεται η σειρά άνοιξε την όρεξη της πλατφόρμας streaming για κατασκοπία και περιπέτεια και έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό μιας σειράς βασισμένης στα βιβλία με τον Jack Reacher που έγραψε ο Lee Child.

Σύμφωνα με άρθρο του Empire, το Amazon κέρδισε την «μάχη προσφορών» που έγινε για την τηλεοπτική μεταφορά του franchise. Αυτή θα είναι η δεύτερη εμφάνιση του ομώνυμου χαρακτήρα επί της οθόνης, καθώς το 2012 και το 2016 κυκλοφόρησαν κινηματογραφικές ταινίες με τον Tom Cruise στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Επικεφαλής της τηλεοπτικής παραγωγής είναι ο Nick Santora του «Scorpion», ενώ ανάμεσα στους παραγωγούς συγκαταλέγονται ο Child, αλλά και ο Christopher McQuarrie. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος και παραγωγός ήταν επικεφαλής της πρώτης ταινίας του Jack Reacher και συνεργάζεται στενά με τον Cruise. Παρόλα αυτά, το Variety τόνισε σε άρθρο του πως ο χολιγουντιανός αστέρας δεν θα έχει εμπλοκή στην τηλεοπτική σειρά.

Πέραν όμως των Jack Ryan και Jack Reacher, το Amazon έχει επενδύσει και στην μεταφορά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του J.R.R. Tolkien. Η φιλόδοξη παραγωγή έχει ένα αξιοσέβαστο μπάτζετ και θα επιχειρήσει να καλύψει πολλές από τις ιστορίες που δεν καλύφθηκαν στις δύο τριλογίες του Peter Jackson.