Benedict Cumberbatch: «Απογοήτευσα τους γονείς μου όταν έγινα ηθοποιός»

benedict-cumberbatch Jstone
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο Βρετανός ηθοποιός αποκάλυψε πως οι γονείς του έκαναν μεγάλες θυσίες και οικονομίες για να μπορέσει να γίνει δικηγόρος ή γιατρός.

Ο Benedict Cumberbatch μπορεί να είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σύγχρονους Βρετανούς ηθοποιούς, χάρη στους ρόλους του ως Sherlock Holmes και Doctor Strange στην μικρή και μεγάλη οθόνη αντίστοιχα, όμως όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ανησυχεί επειδή η επαγγελματική επιλογή του είχε απογοητεύσει τους γονείς του.

Ο 43χρονος ηθοποιός εξήγησε πως ένιωσε σαν να απογοήτευσε τους γονείς του Timothy Carlton και Wanda Ventham, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά ως κομπάρσοι και ηθοποιοί σε μικρούς ρόλους, για να μπορέσουν να πληρώσουν τα δίδακτρα για να τον στείλουν εσώκλειστο στο Harrow School, από όπου αποφοίτησαν ο Winston Churchill, ο Λόρδος Βύρωνας και ο Βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας. Το όνειρο των γονιών του Cumberbatch ήταν να δουν τον γιο τους γίνει δικηγόρος ή γιατρός, όμως ο ίδιος τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει μια καριέρα στα χνάρια των τους, στην υποκριτική.

REX/Shutterstock / Matt Baron

«Έκαναν μεγάλες οικονομίες για να μπορέσει ο μοναχογιός τους να έχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Πήρα αυτή την εκπαίδευση και την πέταξα στα μούτρα τους και έγινα ηθοποιός. Ακόμα και σήμερα, ένας από τους λόγους που σηκώνομαι από το κρεβάτι μου το πρωί είναι για να τους κάνω υπερήφανους για μένα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 43χρονος ηθοποιός στο περιοδικό The Lady.

Δεδομένου ότι ο Cumberbatch έχει τιμηθεί από την βρετανική βασιλική οικογένεια με τον τίτλο OBE και έχει κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ χάρη στην ερμηνεία του στο «Παιχνίδι της μίμησης», οι γονείς του αναμφίβολα θα νιώθουν μια περηφάνεια για τον γιο τους.