Τι απαίτησε ο Leonardo DiCaprio στο «Κάποτε στο Χόλυγουντ»;

once-upon-a-time-in-hollywood
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο Quentin Tarantino εκθείασε τον «τελευταίο αστέρα του Χόλυγουντ» συγκρίνοντας τον με τους Al Pacino και Robert De Niro.

Ο Leonardo DiCaprio φέρεται να ζήτησε από τα μέλη του συνεργείου να «μην τον κοιτούν στα μάτια» κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ένατης ταινίας του Quentin Tarantino, το πολυαναμενόμενο «Κάποτε στο Χόλυγουντ». Η «απαίτηση» όμως του οσκαρικού ηθοποιού δεν έγινε όμως λόγω του εγωισμού του, αλλά για να δημιουργήσει μια «καλοσχεδιασμένη ατμόσφαιρα μυστηρίου» στο σετ.

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο DiCaprio στην ταινία άλλωστε είναι ένας «ξεπερασμένος» ηθοποιός των γουέστερν, ο οποίος επιχειρεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Η αποκάλυψη έγινε σε άρθρο του Hollywood Reporter από μια πηγή που βρέθηκε στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Tarantino. «Ορισμένα μέλη του συνεργείου στο “Κάποτε στο Χόλυγουντ” είχαν εντολή να αποφεύγουν να τον κοιτούν κατάματα» δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή του άρθρου για την «απαίτηση» του ηθοποιού.

Shutterstock / Anthony Harvey

Το ίδιο άρθρο χαρακτήρισε τον DiCaprio ως «τον τελευταίο κινηματογραφικό αστέρα» του Χόλυγουντ, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε πετυχημένες παραγωγές, ενώ έχει αποφύγει τις ταινίες υπερηρώων και τα franchises. Παράλληλα ο ηθοποιός φέρεται να δέχτηκε μείωση πέντε εκατομμυρίων δολαρίων στις απολαβές του για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Tarantino, με την αμοιβή του να υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια, συν περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια από τα ενδεχόμενα κέρδη στα box office.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Tarantino χαιρέτησε τον DiCaprio για το γεγονός ότι επιλέγει να εμφανίζεται σε λίγες ταινίες κάθε χρονιά. «Είναι μόνος του σήμερα, όπως ο Al Pacino ή ο Robert De Niro ήταν την δεκαετία του 1970, όταν δεν προσπαθούσαν να γυρίσουν δύο ταινίες μέσα σε μια χρονιά. Μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν και ήθελαν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα. Οπότε αυτό σήμαινε πως ήταν κάτι πραγματικά καλό» σχολίασε ο σκηνοθέτης.