Έρχεται νέα τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο «Γυρίστε τον γαλαξία με ωτοστόπ»

hitchhikers-guide-to-the-galaxy
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το Hulu θα αποτελέσει το «σπίτι» του Arthur Dent, μέχρι τουλάχιστον να εμφανιστούν οι γραφειοκράτες Vogons.

Η κλασική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Γυρίστε τον γαλαξία με ωτοστόπ» του Douglas Adams θα επιστρέψει στην μικρή οθόνη, αυτή τη φορά μέσω της υπηρεσίας streaming Hulu. Όπως αναφέρει άρθρο του Deadline, επικεφαλής της σειράς είναι ο παραγωγός Carlton Cuse (με θητεία στα «Lost», «Jack Ryan» και «Locke & Key»), ενώ το σενάριο έχει επιμεληθεί ο Jason Fuchs («Wonder Woman»).

Το κλασικό έργο επιστημονικής φαντασίας ξεκίνησε αρχικά ως ραδιοφωνική σειρά το 1978 και στην συνέχεια εκδόθηκε μια σειρά μυθιστορημάτων. Κεντρικός ήρωας είναι ο Arthur Dent, ένας τυπικός Άγγλος, ο οποίος αναγκάζεται να ταξιδέψει στον γαλαξία μετά την καταστροφή της γης από τους γραφειοκράτες εξωγήινους Vogons. Στην πορεία μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως το νόημα της ζωής είναι το «42».

BBC

Αν και για πολλά χρόνια επικρατούσε η αντίληψη πως το έργο του Adams δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί με επιτυχία στην μικρή ή μεγάλη οθόνη, το BBC 2 αποφάσισε να γυρίσει μια σειρά το 1981 με τους Simon Jones, David Dixon, Mark Wing-Davey, Sandra Dickinson, David Learner και Stephen Moore. Παρά το περιορισμένο μπάτζετ και τα τεχνολογικά μέσα της εποχής, τα έξι επεισόδια της σειράς έγιναν ανάρπαστα από τους οπαδούς της σειράς μυθιστορημάτων.

Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε ένα text adventure βιντεοπαιχνίδι για υπολογιστές, το οποίο επιμελήθηκε ο ίδιος ο Adams. Το παιχνίδι απέσπασε θερμές κριτικές χάρη στο συναρπαστικό και χιουμοριστικό σενάριο και τους έξυπνους γρίφους του, ενώ θεωρείται ένα από τα κλασικότερα του είδους και της εποχής.

Η Disney, η οποία έχει αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα του franchise, κυκλοφόρησε μια ταινία σε σκηνοθεσία του Garth Jennings το 2005 με ένα λαμπερό καστ, στο οποίο συμμετείχαν οι Martin Freeman, Sam Rockwell, Mos Def, Zooey Deschanel, Bill Nighy, John Malkovich, Stephen Fry και Alan Rickman. Ο Adams είχε συνεργαστεί με την Karey Kirkpatrick πάνω στο σενάριο, όμως πέθανε το 2001, πριν την έναρξη παραγωγής.