«Μήλον της έριδος» οι παραγωγοί του «Game Of Thrones»

david-benioff-db-weiss Evan Agostini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Disney, Netflix και Amazon έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο προσφορών για να αποσπάσουν τις υπογραφές των David Benioff και D.B. Weiss.

Το μεγάλο φινάλε του «Game Of Thrones» μπορεί να απογοήτευσε μια μερίδα οπαδών της επικής σειράς φαντασίας – σε σημείο μάλιστα που ξεκίνησαν μια εκστρατεία ζητώντας ένα ριμέικ – όμως ο όγδοος κύκλος έσπασε πολλά ρεκόρ τηλεθέασης και υποψηφιοτήτων στα φετινά βραβεία Emmy. Αναπόφευκτα λοιπόν, οι παραγωγοί της σειράς David Benioff και D.B. Weiss είναι ιδιαίτερα περιζήτητοι, με Netflix, Amazon και Disney να διεκδικούν αποκλειστική συνεργασία μαζί τους.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety τα τρία στούντιο έχουν προσφέρει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια στους δύο παραγωγούς, όμως οι Benioff και Weiss δεν έχουν αποφασίσει ακόμα. Το ίδιο άρθρο αναφέρει πως αντίστοιχο ενδιαφέρον είχαν δείξει το HBO, το NBC και η Apple, όμως πλέον έχουν αποσυρθεί από τον πόλεμο προσφορών.

Invision/AP / Vince Bucci

Οι δύο παραγωγοί δεν έχουν αποφασίσει που θα υπογράψουν, όμως έχουν ήδη συμφωνήσει να γυρίσουν μια νέα τριλογία ταινιών «Star Wars» για την Disney.

Από τους τρεις «μνηστήρες», η Disney φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι, καθώς έχει ήδη συνάψει μια συμφωνία μαζί τους για μια νέα τριλογία ταινιών «Star Wars» μετά την ολοκλήρωση της σίκουελ τριλογίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η τριλογία των παραγωγών του «Game Of Thrones» ενδέχεται να διαδραματίζεται στην «αρχαία εποχή» των Jedi και Sith, χιλιάδες χρόνια πριν γεννηθεί ο Luke Skywalker.

Το Netflix βλέποντας τον ανταγωνισμό στον χώρο του streaming να αυξάνεται κατακόρυφα με την είσοδο νέων παικτών το τελευταίο διάστημα, θέλει να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την θέση του. Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι χάρη στις 32 υποψηφιότητες του «Game Of Thrones» στα φετινά Emmy, το HBO ξεπέρασε το Netflix στην φετινή κούρσα των βραβείων.

Τέλος, το Amazon έχει επενδύσει πολλά στην φιλόδοξη σειρά βασισμένη στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Tolkien και θεωρεί το δίδυμο Benioff-Weiss ως ιδανική προσθήκη στην ομάδα παραγωγής. Εφόσον θελήσουν να συνεργαστούν με το Amazon, οι δύο παραγωγοί του «Game Of Thrones» θα βρουν γνώριμα πρόσωπα, καθώς επικεφαλής της σειράς είναι ο Bryan Cogman, σεναριογράφος και συμπαραγωγός στην σειρά του ΗΒΟ.