Πέθανε η Russi Taylor, φωνή της Minnie Mouse

russi-taylor Gina Ferazzi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

«Αντίο στην υπέροχη Russi Taylor, η οποία έφερε τόση χαρά σε πολλούς αγαπημένους χαρακτήρες» δήλωσε ο σεναριογράφος των Simpsons.

Η Russi Taylor, η οποία «δάνεισε» την φωνή της στην Minnie Mouse της Disney για πάνω από τρεις δεκαετίες, πέθανε περασμένη Παρασκευή στην ηλικία των 75 ετών. Η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε γίνει γνωστή και μέσω των Simpsons, όπου ενσάρκωσε αρκετούς χαρακτήρες.

Όπως είχε αποκαλύψει η ίδια, γνώρισε τον Walt Disney όταν επισκέφτηκε την Disneyland ως παιδί. «Κάποια στιγμή στην κουβέντα μας, με ρώτησε τι θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω και του είπα “θέλω να δουλέψω για σένα”. Αυτός απάντησε “εντάξει” και τώρα δουλεύω [για την Disney]» είχε δηλώσει η Taylor.

Variety/Shutterstock / David Buchan

Το 1991 η Taylor παντρεύτηκε τον Wayne Allwine, ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του Mickey Mouse. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Disney, το ζευγάρι παρέμεινε αχώριστο, όπως οι animated ομόλογοι τους, μέχρι τον θάνατο του Allwine το 2009.

Η Taylor πέρασε από οντισιόν για τον ρόλο της Minnie Mouse το 1986 και ξεχώρισε ανάμεσα στους 200 υποψήφιους για τον ρόλο. Αφού επιλέχθηκε, η Taylor ερμήνευσε τον ρόλο της Minnie Mouse σε τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και στις ατραξιόν των θεματικών πάρκων της Disney. Πέραν όμως της Minnie, η ηθοποιός δάνεισε την φωνή της σε πολλές άλλες τηλεοπτικές σειρές της Disney, αλλά και στους Simpsons όπου ερμήνευσε τον ρόλο του Martin Prince, του Üter και των διδύμων Sherri και Terri.

«Αντίο στην υπέροχη Russi Taylor, η οποία έφερε τόση χαρά σε πολλούς αγαπημένους χαρακτήρες μας, όπως τον Martin Prince, τον Üter και πάρα πολλούς ακόμα στους Simpsons, την Disney και τον χώρο του animation» δήλωσε ο σεναριογράφος των Simpsons Josh Weinstein μέσω Twitter.

«Για πάνω από 30 χρόνια, η Minnie και η Russi εργάστηκαν μαζί για να διασκεδάσουν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο – η συνεργασία που έκανε την Minnie παγκόσμιο είδωλο και την Russi θρύλο της Disney ήταν αγαπητή από θαυμαστές παντού» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Iger.

«Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε έναν χαρακτήρα. Αλλά εξαιτίας αυτού του χαρακτήρα, πραγματικά με βελτιώνει. Κατά έναν τρόπο η Minnie με κάνει καλύτερη από όσο ήμουν πριν, επειδή υπάρχουν πολλές προσδοκίες» είχε σχολιάσε η Russi για τον ρόλο της, συμπληρώνοντας πως «ποτέ δεν ήθελα να γίνω διάσημη, οι χαρακτήρες που κάνω είναι διάσημοι και αυτό μου αρκεί».