Gwyneth Paltrow: «Όσο μεγαλώνω, αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου»

gwyneth-paltrow Evan Agostini
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εξέφρασε τις σκέψεις της για το πέρασμα του χρόνου και την πραγματική αξία της εσωτερικής ομορφιάς.

Η Gwyneth Paltrow δήλωσε πως όσο μεγαλώνει, ασχολείται λιγότερο με το τι άποψη έχουν οι άλλοι για την ίδια και νιώθει πιο άνετη με τον εαυτό της. Η 46χρονη ηθοποιός μοιράστηκε τις σκέψεις της για το πέρασμα του χρόνου και την αντίληψη της ομορφιάς που αλλάζει με τον καιρό στο νέο podcast της με τίτλο «The Beauty Closet» στο Goop.

Όπως εξήγησε η Paltrow στο podcast, άρχισε να σκέφτεται περισσότερο για την εμφάνιση της καθώς πλησίαζε στην εμμηνόπαυση. Αφού παραδέχτηκε πως έχει νιώσει ότι έχει αντιμετωπιστεί ως αντικείμενο, εξέφρασε του προβληματισμούς της για το πώς αλλάζει η ταυτότητα ενός ανθρώπου καθώς μεγαλώνει.

«Όταν μεγαλώσεις, εάν έχεις μια τόσο ευρεία ταυτότητα, τι σημαίνει να αποκτήσεις ρυτίδες, να πλησιάσεις την εμμηνόπαυση και όλα αυτά; Τι συμβαίνει στην ταυτότητα σου ως γυναίκα εάν δεν είσαι σεξουαλικά ελκυστική και όμορφη» αναρωτήθηκε η Paltrow. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό που έχει πραγματική αξία είναι η εσωτερική ομορφιά, αλλά και το να νιώθει άνετος με τον εαυτό του.

BFA/REX/Shutterstock / Carl Timpone

«Ευτυχώς, αυτό που συμβαίνει παράλληλα την ίδια στιγμή είναι πως αρχίζεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Νομίζω φτάνεις σε ένα σημείο που η [εξωτερική] ομορφιά σου κάπως εξασθενεί, ενώ η εσωτερική ομορφιά σου αρχίζει πραγματικά να βγαίνει προς τα έξω, οπότε είναι μια διασκεδαστική αλλαγή που συμβαίνει» κατέληξε η Paltrow.