Brad Pitt: «Το σκάνδαλο Weinstein συντάραξε το Χόλυγουντ όσο οι φόνοι του Charles Manson»

brad-pitt Nina Prommer
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο χολιγουντιανός αστέρας εκτίμησε πως αυτή τη φορά ο κόσμος του θεάματος αλλάζει «κατά έναν καλό τρόπο».

Ο Leonardo DiCaprio και ο Brad Pitt πρωταγωνιστούν στην ένατη ταινία του Quentin Tarantino, η οποία διαδραματίζεται στο Χόλυγουντ του 1969 και έχει ως σημείο αναφοράς τους αποτρόπαιους φόνους που διέπραξε η «οικογένεια» του Charles Manson. Στις 8 και 9 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς, τέσσερις ακόλουθοι του Manson πήγαν στο σπίτι του Roman Polanski και της συζύγου του Sharon Tate. Ο σκηνοθέτης έλειπε στην Ευρώπη, όμως η οχτώ μηνών έγκυος Tate βρισκόταν στο σπίτι με άλλους τρεις φίλους της και έναν επισκέπτη, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια.

«Όταν μου το περιέγραψαν οι γονείς μου, ήταν σαν το τέλος μιας εξιδανικευμένης επανάστασης. Οι γονείς μου ήταν ακόμα χίπηδες, αλλά χάθηκε το όνειρο. Όπως το περιγράφει ο Quentin, απεικονίζεις αυτή την ουτοπία, όμως υπάρχει μια μούχλα γύρω [της] που έφερε το σκοτάδι της ανθρωπότητας και έβαλε τέλος στις ελπίδες των γονιών μου να εμφυσήσουν την ιδεολογία του έρωτα και της αγάπης στον υπόλοιπο κόσμο. Όλα κάπως συγκρούστηκαν και έληξαν έτσι ώστε ορισμένοι το συζητούν ως συνομωσία. Ήταν το απόλυτο τέλος μιας εποχής – αμέσως» εξήγησε ο DiCaprio στους Sunday Times.

AP/REX/Shutterstock / Mark Lennihan

Πάνω από 80 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Όταν οι δύο ηθοποιοί ρωτήθηκαν εάν υπάρχει κάτι άλλο που να έχει συγκλονίσει το Χόλυγουντ σε αντίστοιχο βαθμό, ο Pitt απάντησε «Harvey Weinstein». Αφού αναρωτήθηκε εάν η σύγκριση του είναι κακόγουστη, σχολίασε πως το σκάνδαλο με τον πρώην ισχυρό παραγωγό έχει επιφέρει μια αναπροσαρμογή στον χώρο του θεάματος «αλλά [αυτή την φορά] κατά έναν καλό τρόπο».

Οι πρώτες καταγγελίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Harvey Weinstein απέκτησαν μεγάλη δημοσιότητα το φθινόπωρο του 2017, μέσω ενός άρθρου στους New York Times. Στην συνέχεια μέσω των κινημάτων #MeToo και Time’s Up, πολλά άλλα μεγάλα ονόματα του θεάματος, όπως οι Kate Beckinsale, Cate Blanchett, Cara Delavingne, Rose McGowan, Uma Thurman και Mira Sorvino, αποκάλυψαν πως είχαν πέσει θύματα παρενόχλησης ή σεξουαλικής κακοποίησης από τον Weinstein.

AP/REX/Shutterstock

Ο Charles Manson πέθανε στις φυλακές της Καλιφόρνια στις 19 Νοεμβρίου 2017.

Δύο πρώην σύντροφοι του Pitt, οι Gwyneth Paltrow και Angelina Jolie, μίλησαν δημόσια για τις επαφές που είχαν με τον παραγωγό. Όταν μάλιστα η Paltrow μίλησε στον Pitt (όταν ήταν αρραβωνιασμένοι) για την συμπεριφορά του Weinstein απέναντι της, ο ηθοποιός απείλησε τον Weinstein στο περιθώριο εκδήλωσης. Ο πρώην παραγωγός αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες και ετοιμάζεται για την εκδίκαση της υπόθεσης για μια σειρά βιασμών στις 19 Σεπτεμβρίου.