Ο Robert Redford θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ στους νέους «Watchmen» του HBO

robert-redford Eric Zachanowich
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το εμβληματικό graphic novel των Alan Moore και Dave Gibbons θα κάνει το ντεμπούτο της στην μικρή οθόνη το 2020.

Πριν από ένα περίπου χρόνο ο Robert Redford ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ηθοποιία, όμως ο βετεράνος ηθοποιός και σκηνοθέτης φαίνεται πως άλλαξε γνώμη καθώς θα εμφανιστεί στην νέα σειρά του HBO βασισμένη στους «Watchmen» της DC. Σύμφωνα μάλιστα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Redford θα υποδυθεί τον εαυτό του ως πρόεδρο των ΗΠΑ στο εναλλακτικό κόσμο της σειράς, θυμίζοντας την περίπτωση του Donald Trump.

Η συμμετοχή του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού στην σειρά έχει ενθουσιάσει τους οπαδούς του πρωτότυπου graphic novel, αφού εκεί ο πρόεδρος Nixon καταργεί τον περιορισμό στις θητείες μετά τις δολοφονίες των Bob Woodward και Carl Bernstein. Ο Redford είχε ενσαρκώσει τον Woodward στο πολιτικό θρίλερ «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» που σκηνοθέτησε ο Alan J. Pakula το 1976.

HBO

Άρθρο του ComicBook.com αναφέρει πως στην νέα σειρά του HBO ο Nixon επανεκλέγεται για τελευταία φορά πρόεδρος το 1988, όμως πεθαίνει κατά την διάρκεια της θητείας του, για να τον διαδεχτεί ο Gerald Ford, ο οποίος στην συνέχεια χάνει τις εκλογές του 1992 από τον Redford. Σε δηλώσεις του στην αμερικάνικη ένωση κριτικών της τηλεόρασης, ο παραγωγός των «Watchmen» Damon Lindelof σχολίασε πως η σειρά θα εξετάσει «τι συμβαίνει όταν ένας καλοπροαίρετος λευκός άνδρας παραμείνει πρόεδρος για πάρα πολύ».

Η πρεμιέρα του πρώτου κύκλου της νέας σειράς του HBO θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020 και στο πρόφατο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο παρουσιάστηκε ένα νέο τρέιλερ που δίνει μια πρώτη γεύση του εναλλακτικού κόσμου που έπλασαν οι Alan Moore και Dave Gibbons. Στους τηλεοπτικούς «Watchmen» εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι Jeremy Irons, Don Johnson και Regina King.