Απογοητευμένη η οικογένεια του Bruce Lee με το «Κάποτε στο Χόλυγουντ»

once-upon-a-time-in-hollywood-mike-moh
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η κόρη του θρύλου των πολεμικών τεχνών σχολίασε πως ο Quentin Tarantino παρουσίασε τον πατέρα της ως έναν «αυθάδη αλήτη».

Η ένατη ταινία του Quentin Tarantino έκανε την πρεμιέρα της στις αμερικάνικες αίθουσες και έχει ήδη αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις με τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών και το ευρηματικό σενάριο. Παρά τα εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο του Tarantino, η οικογένεια του Bruce Lee εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το πώς παρουσιάστηκε ο θρύλος των πολεμικών τεχνών.

Μιλώντας στο The Wrap, η κόρη του Bruce Lee, Shannon Lee, δήλωσε «απογοητευμένη» επειδή ο πατέρας απεικονίζεται στην ταινία ως ένας «αυθάδης αλήτης». Σύμφωνα με την Lee, ο πατέρας της συχνά ερχόταν αντιμέτωπος με κόσμο στον δρόμο που ήθελε να τον πολεμήσει, όμως ο ίδιος πάντα προσπαθούσε να αποφύγει τη βία, σε αντίθεση με το πώς παρουσιάζεται στο «Κάποτε στο Χόλυγουντ». Σε μια σκηνή της ταινίας, ο Bruce Lee – τον οποίο ενσαρκώνει ο Mike Moh – προκαλεί τον Cliff Booth (Pitt) σε καυγά.

REX/Shutterstock

Η Lee τόνισε πως αντιλαμβάνεται ότι ο Tarantino πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις αναφορικά με το σενάριο ώστε να δείξει πως οι χαρακτήρες του Brad Pitt και του Leonardo DiCaprio είναι αντιήρωες, όμως θεωρεί ότι μεταχειρίστηκε τον πατέρα της «με τον ίδιο τρόπο που το έκανε το λευκό Χόλυγουντ όσο εκείνος ζούσε».

Παρά τις ενστάσεις της για τη σεναριακή επιλογή του Tarantino, η Lee μίλησε με καλά λόγια για την ερμηνεία του Moh στον ρόλο, καθώς πέτυχε τόσο τη φωνή, όσο και τις κινήσεις του πατέρας της, αν και «είχε σκηνοθετικές οδηγίες να είναι καρικατούρα».