«Ανθρωπος από ατσάλι»: αναστατώνει το box office, κατακτά το γυναικείο κοινό

anthropos-apo-atsali-anastatonei-to-box-office-katakta-to-gunaikeio-koino

ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

«O άνθρωπος από ατσάλι», η νέα υπερπαραγωγή που φέρνει ξανά τον Σούπερμαν στις κινηματογραφικές αίθουσες, έχει ήδη σημειώσει τα πρώτα της ρεκόρ στο αμερικανικό box office.

H πολυαναμενόμενη περιπέτεια άγγιξε στην πρεμιέρα της τα 113,1 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, κατορθώνοντας να καταλάβει τη δεύτερη θέση στο μεγαλύτερο «άνοιγμα» ταινίας για τη φετινή χρονιά αλλά και να σημειώσει τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία που έκανε ποτέ ταινία τις πρώτες μέρες προβολής της για τον μήνα Ιούνιο. Συνολικά όλες τις ημέρες προβολής της εκτινάχθηκε στα 125 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

«Ο άνθρωπος από ατσάλι» που αναμένεται τις επόμενες ημέρες και στην Ελλάδα, έχει ως πρωταγωνιστεί τον ανερχόμενο Βρετανό σταρ Hanry Cavill και το συνολικό κόστος παραγωγής του blockbuster ανέρχεται στα 225 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Σούπερμαν μπορεί να άργησε να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη-η προηγούμενη ταινία του είδους ήταν περίπου πριν επτά χρόνια-όμως κατόρθωσε να κλέψει τις εντυπώσεις. Οι γονείς του νέου Σούπερμαν, είναι ο Kevin Costner και Diane Lane, ενώ η Αmy Adams ενσαρκώνει την αγαπημένη του Λόις Λέιν.

Από εμπορική άποψη φαίνεται ότι ο Zack Snyder, ο σκηνοθέτης της ταινίας, κέρδισε το στοίχημα. Ισχυρό ατού ήταν και η συμβολή του Christopher Nolan (του σκηνοθέτη της τριλογίας Batman «Τhe Dark Knight» και του «Ιnception») ο οποίος συμμετείχε ως παραγωγός αλλά και ως συν-σεναριογράφος.

Ενθουσιώδες το κλίμα στον πολυεθνικό κολοσσό της Warner Bros, με τον πρόεδρο διανομής της εταιρείας, Dan Fellman να δηλώνει για τα πρώτα ρεκόρ του Σούπερμαν: «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για εμάς. Ο Άνθρωπος από ατσάλι βρίσκεται τώρα σε ετοιμότητα για να σαρώσει στο μεγάλο box office στην καρδιά του καλοκαιρινού παιχνιδιού». Ένα άλλο ενθαρρυντικό στοιχείο για την θριαμβευτική υποδοχή του Σούπερμαν το επόμενο διάστημα, ήταν ότι το γυναικείο κοινό τον «αγκάλιασε». Σύμφωνα με τα πρώτα γκάλοπ το κοινό του ως τώρα αποτελείται από άνδρες σε ποσοστό 56% και από γυναίκες σε ποσοστό 44%. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι σε σχέση με άλλους υπερ-ήρωες, ο Σούπερμαν σταδιακά αρχίζει να γίνεται περισσότερο δημοφιλής και στο γυναικείο κοινό.

Πληροφορίες: «Ο άνθρωπος από ατσάλι» έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 20 Ιουνίου, από τη Village Films.