Ταινίες της εβδομάδας (1/8/2019)

escape-plan-the-extractors
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ο Αύγουστος μας υποδέχεται με μια νέα «απόδραση» του Sylvester Stallone, αλλά και την ιστορία του μεγάλου Κουβανού χορευτή Carlos Acosta.

«Σχέδιο Απόδρασης 3: Προσωπική Υπόθεση» (Escape Plan: The Extractors)
Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου. Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους.
Σκηνοθεσία: John Herzfeld, Σενάριο: Miles Chapman και John Herzfeld, Ερμηνεύουν: Sylvester Stallone, Dave Bautista, 50 Cent και Jin Zhang.

«Δεσμοί Αίματος» (La Misma Sangre)
Μετά το θάνατο της συζύγου του Ελίας, η κάποτε στενά δεμένη οικογένεια δοκιμάζεται. Eνας ασφυκτικός ιστός υφαίνεται, όλα μοιάζουν ύποπτα και η αμφιβολία κυριαρχεί.
Σκηνοθεσία: Miguel Cohan, Σενάριο: Ana Cohan και Miguel Cohan, Ερμηνεύουν: Oscar Martínez, Paulina García, Dolores Fonzi και Diego Velázquez.

«Η πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας» (La chute de l'empire américain)
Ο 36χρονος Πιερ-Πολ Νταούστ, ένας διανοούμενος με διδακτορικό στη φιλοσοφία, αναγκάζεται να εργαστεί ως κούριερ για να τα βγάλει πέρα. Μία μέρα, εν ώρα εργασίας, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μίας ένοπλης ληστείας που πάει στραβά: δύο νεκροί και τσάντες γεμάτες εκατομμύρια πεταμένες κάτω. O Πιερ-Πολ έρχεται αντιμέτωπος με το δίλημμα του να φύγει με άδεια χέρια ή να πάρει τα λεφτά και να φύγει.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Denys Arcand, Ερμηνεύουν: Maxim Roy, Éric Bruneau, Maripier Morin και Vincent Leclerc.

«Ο χορός της ζωής μου» (Yuli)
Η ιστορία του Κουβανού Κάρλος Ακόστα, του πρώτου μαύρου χορευτή που ερμήνευσε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς ρόλους στο κλασικό μπαλέτο.
Σκηνοθεσία: Icíar Bollaín, Σενάριο: Paul Laverty, Ερμηνεύουν: Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Keyvin Martínez και Edlison Manuel Olbera Núñez.

«Τα παράπονά σας στον έφορο» (Jusqu'ici tout va bien)
Ο Φρεντ είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που έχει μπλέξει άσχημα. Μόλις έκλεισε το σπουδαιότερο συμβόλαιο της καριέρας του αλλά οι ελεγκτές της εφορίας απειλούν να του κλείσουν την εταιρία εξαιτίας μίας φορολογικής απάτης…ενώ η λύση του προβλήματος είναι χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα! Ο Φρεντ και οι «rendy» συνεργάτες του, πρέπει να μετακομίσουν την επιχείρηση σε μία οικονομικά υποβαθμισμένη ζώνη έξω από το Παρίσι. Και μόνο η σκέψη να πάνε σε ένα τέτοιο μέρος τους τρομοκρατεί.
Σκηνοθεσία: Mohamed Hamidi, Σενάριο: Khaled Amara, Mohamed Hamidi και Michaël Souhaité, Ερμηνεύουν: Gilles Lellouche, Malik Bentalha, Sabrina Ouazani και Camille Lou.

«Όταν λείπει η μαμά» (10 giorni senza mamma)
Τι μπορεί να συμβεί όταν η σύζυγος και μητέρα 3 παιδιών αποφασίζει να πάει 10 μέρες διακοπές; Ο Κάρλο και η Τζούλια είναι παντρεμένοι και έχουν τρία παιδιά. Ο Κάρλο είναι εντελώς απορροφημένος από τη δουλειά του και έτσι λείπει συνεχώς από το σπίτι, ενώ η Τζούλια έχει εγκαταλείψει τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα παιδιά. Κουρασμένη από την καθημερινότητα, η Τζούλια αποφασίζει να κάνει δώρο στον εαυτό της 10 μέρες διακοπές χωρίς την οικογένεια. Ο Κάρλο θα πρέπει τώρα να αναλάβει το ρόλο της και αυτό δεν είναι εύκολο… Όταν η μητέρα επιστρέψει, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.
Σκηνοθεσία: Alessandro Genovesi, Σενάριο: Giovanni Bognetti και Alessandro Genovesi, Ερμηνεύουν: Fabio De Luigi, Valentina Lodovini, Angelica Elli και Bianca Usai.

«Οι Δεκατρείς» (Trinadtsat)
Ένα διοικητής του Κόκκινου Στρατού και δέκα στρατιώτες επιστροφή στην πόλη θα πέσουν πάνω σε ένα κρυμμένο πηγάδι έρημο του Karakum, κοντά σε έναν αρχαίο τύμβο. Εκεί θα ανακαλύψουν στρατιωτικό οπλισμό που ανήκει στους αντι-Μπολσεβίκους στασιαστές. O διοικητής διατάσσει τους άντρες του να περιμένουν και να τον πολεμήσουν μέχρι να καταφτάσουν οι τακτικές δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού.
Σκηνοθεσία: Mikhail Romm, Σενάριο: Iosif Prut και Mikhail Romm, Ερμηνεύουν: Ivan Novoseltsev, Yelena Kuzmina, Aleksandr Chistyakov και Andrey Fayt.

«Η έβδομη σφραγίδα» (Det sjunde inseglet)
Ο ιππότης Αντώνιος Μπλοκ μαζί με τον ιπποκόμο του Γιονς επιστρέφουν από τις σταυροφορίες στην πατρίδα απ' όπου έλειψαν για εννέα χρόνια. Στο δρόμο συναντούν τον Θάνατο μεταμφιεσμένο σε μαυροντυμένο άντρα, ο οποίος θα ζητήσει από τον ιππότη να τον ακολουθήσει. Ο ιππότης με τη σειρά του θα του προτείνει να παίξουν μια παρτίδα σκάκι: Αν ο ιππότης κερδίσει την παρτίδα, κερδίζει και τη ζωή του. Όμως δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν τη παρτίδα καθώς ο ιπποκόμος ξυπνάει. Ο ιππότης και ο συνοδός του συνεχίζουν τον δρόμο τους, ενώ η παρτίδα του με τον Θάνατο θα συνεχιστεί αργότερα…
Σκηνοθεσία και σενάριο: Ingmar Bergman, Ερμηνεύουν: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot και Nils Poppe.

«Οκτώμισι» (8½)
Ο Γκουίντο Ανσέλμι, σκηνοθέτης που περνά μια κριτική περίοδο στην προσωπική και καλλιτεχνική ζωή του, βασανίζεται από φαντασιώσεις και έμμονες ιδέες που σχετίζονται με την καθολική του παιδεία, τις σχέσεις του με το σεξ και τις γυναίκες και την αναζήτηση ενός νοήματος στη δουλειά του. Εικόνες από την ταινία που γυρίζει συγχέονται με εφιάλτες, αλλά όλη αυτή η σύγχυση πραγματικότητας και φαντασίας καταλήγει σε μια χαρούμενη φαραντόλα, όπου όλα αποκτούν νόημα.
Σκηνοθεσία: Federico Fellini, Σενάριο: Federico Fellini, Tullio Pinelli, Ennio Flaiano και Brunello Rondi, Ερμηνεύουν: Marcello Mastroianni, Anouk Aimée, Claudia Cardinale και Sandra Milo.