Ο κόσμος του «Peaky Blinders» αναβιώνει σε ένα πρωτότυπο φεστιβάλ μουσικής

peaky-blinders Robert Viglasky
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Primal Scream, Anna Calvi, Slaves και μέλη του καστ της σειράς θα συμμετέχουν στο επίσημο φεστιβάλ που θα γίνει στο Μπέρμιγχαμ.

Άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει η πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου της σειράς «Peaky Blinders» του BBC, όμως οι παραγωγοί ανακοίνωσαν πως τον ερχόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό και πολιτιστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη σειρά. Το The Legitimate Peaky Blinders Festival θα λάβει χώρα στο Μπέρμιγχαμ μεταξύ 14 και 15 Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των Primal Scream, Anna Calvi και Slaves, μεταξύ πολλών άλλων.

Μιλώντας στο NME, ο δημιουργός της σειράς Steven Knight σχολίασε πως το πρώτο επεισόδιο διαδραματίζεται τον Σεπτέμβριο του 1919, οπότε το φεστιβάλ ουσιαστικά γιορτάζει τα «100 χρόνια» από την επέτειο.

REX/Shutterstock / James Veysey

Οι Primal Scream θα είναι οι headliners του φεστιβάλ.

Όπως αποκάλυψε ο Knight, στο φεστιβάλ θα υπάρχει μια «διαδραστική αναπαράσταση» του κόσμου της σειράς από την ομάδα Dank Parish, ενώ θα υπάρξουν συζητήσεις και συνεντεύξεις με μέλη του καστ και ειδικούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θα εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία, την πολιτική και τις κοινωνικές θεματικές του νέου κύκλου.

Από το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει ο David Beckham, του οποίου ο οίκος μόδας πρόσφατα ανακοίνωσε τη δημιουργία σειράς ρούχων εμπνευσμένων από το «Peaky Blinders». Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν επίσης πολλά μπαρ, εστιατόρια, κομμωτήρια, αλλά και τατουατζίδικα για τους θαυμαστές της σειράς.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο μουσικό περιοδικό, ο Knight εξήγησε πως στόχος του επίσημου φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει τον κόσμο της σειράς στην περιοχή Ντίγκμπεθ του Μπέρμιγχαμ, όπου και διαδραματίζεται. Τα εισιτήρια για το φεστιβάλ θα διατεθούν προς πώληση στις 9 Αυγούστου.

«Στόχος μου είναι να φέρω μαζί κάθε μορφή τέχνης για να γιορτάσουμε όχι μόνο την τηλεοπτική εκπομπή, αλλά και τους υπέροχους οπαδούς που έχουμε. Όλα αυτά τα χρόνια το κάνουν μόνοι τους. Έχουν κάνει όλες αυτές τις εκδηλώσεις, έχουν ανοίξει μπαρ και αν και δεν είναι επίσημα και δεν λέω ότι τα στηρίζω, έχουν αγκαλιάσει πραγματικά την σειρά. Δεν είναι ένα brand, είναι περισσότερο τρόπος ζωής. Απλά θέλω ένα φυσικό μέρος όπου όλοι μπορούν να βρεθούν μαζί» τόνισε ο Knight.