Ο «Άνθρωπος που έπεσε στη Γη» επιστρέφει στη μικρή οθόνη

the-man-who-fell-to-earth
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η νέα σειρά από τον παραγωγό του «Star Trek: Discovery» θα αποτελεί παραλλαγή στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis.

Το πολυαγαπημένο μυθιστόρημα του Walter Tevis «Ο άνθρωπος που έπεσε στην Γη» θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη από τoν παραγωγό των τηλεοπτικών σειρών «Star Trek» Alex Kurtzman. Σύμφωνα με άρθρο του The Wrap ο Kurtzman θα σκηνοθετήσει τα επεισόδια και θα γράψει το σενάριο σε συνεγασία με την Jenny Lumet του «Star Trek: Discovery».

Η πιο γνωστή μεταφορά του μυθιστορήματος ήταν η ταινία που σκηνοθέτησε το 1976 ο Nicolas Roeg με τον David Bowie στον πρωταγωνιστικό ρόλου ενός εξωγήινου, ο οποίος καταφθάνει στην Γη και πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του που θα επηρεάσει την τύχη της ανθρωπότητας. Όπως εξήγησε πάντως ο Kurtzman, η νέα σειρά θα διαφέρει από την ταινία και το μυθιστόρημα.

«Είναι ένας καινούριος εξωγήινος, ένας καινούριος χαρακτήρας, μια εντελώς νέα περίπτωση, αλλά θα είναι απόλυτα στο πνεύμα του μυθιστορήματος του Tevis» δήλωσε ο Kurtzman με την Lumet να συμπληρώνει πως η σειρά θα «είναι η επόμενη στιγμή στο πέρασμα του χρόνου». Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην αμερικάνικη ένωση κριτικών τηλεόρασης, αποκάλυψαν επίσης πως ο κεντρικός χαρακτήρας δίνει στην ανθρωπότητα νέες τεχνολογίες με δραματικές συνέπειες.

«Μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε πραγματικά που βρισκόμαστε σε αυτό το τρελό σταυροδρόμι της ανθρωπιάς και της τεχνολογίας μας, καθώς φαίνεται πως συγχωνεύονται όλο και περισσότερο αυτές τις μέρες. Όλες οι σπουδαίες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας καταλήγουν να προβλέπουν το μέλλον, εάν δει κανείς όλα όσα έχουν κρατήσει και ο Walter Tevis έκανε ακριβώς αυτό» εξήγησε ο Kurtzman.