Leonardo Di Caprio: τι γυρεύει ο «λύκος» στη Wall Street;

leonardo-di-caprio-ti-gureuei-o-lukos-sti-wall-street-lukos-sti-wall-street

Φωτογραφία ΙΜDb: Ο Leonardo Di Caprio. Photo: Jemal Countess/Getty Images.

ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Ο Μartin Scorsese και ο Leonardo Di Caprio επιστρέφουν μαζί για να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη τις δολοπλοκίες των golden boys, στην ταινία «O λύκος της Wall Street».

Ο φημισμένος σκηνοθέτης και ο δημοφιλής σταρ θα αφήσουν τη δική τους σφραγίδα στην κινηματογραφική μεταφορά τoυ ομώνυμου αυτοβιογραφικού μπεστ σέλερ του Jordan Belfort που αποτελεί το χρονικό της ανόδου και της πτώσης του στην οικονομική σκηνή της δεκαετίας του ’80 και του ’90 αλλά και της ταραγμένης προσωπική του ζωής.

Οι Matthew McConaughey, Jonah Hill και Kyle Chandler συμπληρώνουν το πρωταγωνιστικό καστ, ενώ στην ταινία θα ακουστούν κομμάτια και του γνωστού ράπερ Kayne West. Το σενάριο υπογράφει ο Terence Winter («Boardwalk Empire») και η νέα παραγωγή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο εξωτερικό τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Leonardo Di Caprio θα ενσαρκώσει τον βασικό χαρακτήρα του έργου, τον χρηματιστή Jordan Belfort που ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και λάτρευε τα άγρια πάρτι. Ο Belfort συνελήφθη το 1998 για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έμεινε για 22 μήνες στη φυλακή. Είχε αρνηθεί να συνεργαστεί με τις αρχές στη μεγάλη έρευνα που έκαναν προκειμένου να αποκαλύψουν τη διαφθορά και τις απάτες στις οικονομικές συναλλαγές στο «βασίλειο» της Wall Street. Σε μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες της ταινίας, ο Leonardo Di Caprio, υποδυόμενος τον αλαζονικό Belfort εξομολογείται: «στα 26 μου χρόνια είχα βγάλει 49 εκατομμύρια δολάρια κάτι που με είχε πραγματικά εξοργίσει γιατί ήταν μόνο ένα εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα…».