Επανέρχεται ο Kevin Spacey απαγγέλοντας ένα ποίημα στην Ρώμη

kevin-spacey Erik Pendzich
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

«Συντάραξα την χώρα, έκανα τις αρένες να δονήσουν, έσκισα τους αντιπάλους μου σε κομμάτια. Έφερα φως στο σκοτάδι, μάζεψα προσβολές και προκάλεσα χειροκροτήματα».

Ο Kevin Spacey έκανε μια δημόσια εμφάνισε στο Palazzo Massimo της Ρώμης, όπου απήγγειλε ένα ποίημα του Gabriele Tinti την περασμένη Παρασκευή. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θέλησε να πετύχει με την απαγγελία, όμως ο Tinti δήλωσε πως ο ηθοποιός φέρεται να εμπνεύστηκε από την «ευαισθησία του και βαθιά αγάπη για την τέχνη».

Η απαγγελία έγινε περίπου ένα μετά την απόφαση των αμερικάνικων δικαστηρίων να αρχειοθετηθεί η υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ενός 18χρονου εργαζόμενου σε εστιατόριο του Ναντάκετ. Ο Spacey ενδέχεται να επέλεξε το συγκεκριμένο ποίημα, με ήρωα έναν κουρασμένο και ταλαιπωρημένο πυγμάχο και το οποίο απήγγειλε δίπλα σε ένα μπρούτζινο άγαλμα πυγμάχου από την ελληνιστική περίοδο, ως αναφορά στις δικαστικές περιπέτειες του.

«Συντάραξα την χώρα, έκανα τις αρένες να δονήσουν, έσκισα τους αντιπάλους μου σε κομμάτια. Έφερα φως στο σκοτάδι, μάζεψα προσβολές και προκάλεσα χειροκροτήματα. Δεν ήξεραν όλοι να το κάνουν αυτό. Κανείς σας. Από την άλλη, η ζωή δεν είναι τρομακτική για όσους δεν έχουν ρισκάρει ποτέ» διάβασε ο Spacey.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, οι εκπρόσωποι του ηθοποιού είχαν ανακοινώσει την εμφάνιση και απαγγελία του ποιήματος, ενώ φέρονται να υποσχέθηκαν την δυνατότητα για συνεντεύξεις, οι οποίες τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν.

Σε δηλώσεις του στο Twitter, ο Tinti τόνισε πως το ποίημα δεν γράφτηκε για την περίπτωση του Spacey, αλλά αποτελεί μέρος ενός project με ποιήματα αφιερωμένα σε αρχαία έργα τέχνης. «Τι υπέροχη βραδιά! Όλοι ήταν τόσο χαρούμενοι που γιόρτασαν την τέχνη, ήταν μεγάλη τιμή που ο Kevin Spacey διάβασε τα ποιήματα μου, η Ρώμη σε αγαπά» έγραψε ο ποιητής στο Twitter.