Guillermo del Toro καλεί Cate Blanchett, Bradley Cooper και πολλούς άλλους για τον νέο «Αγύρτη»

guillermo-del-toro-cate-blanchett-bradley-cooper
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Οι δύο χολιγουντιανοί αστέρες αναμένονται να πρωταγωνιστήσουν στην νέα μεταφορά που σχεδιάζει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης.

Μετά την τεράστια επιτυχία του δράματος φαντασίας «Η μορφή του νερού», ο Guillermo del Toro αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την σκηνοθεσία για να εστιάσει σε άλλα project από το πόστο του παραγωγού. Ο Ισπανός σκηνοθέτης φαίνεται πως «φόρτισε τις μπαταρίες» του καθώς έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επόμενης ταινίας του, με τίτλο «Nightmare Alley».

Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο του Variety, ο del Toro ήδη έχει συμφωνήσει με τον Bradley Cooper και βρίσκεται σε συζητήσεις με την Cate Blanchett για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Παράλληλα ο σκηνοθέτης συζητά με τους Toni Collette, Richard Jenkins, Willem Dafoe, Mark Povinelli, Rooney Mara και Ron Perlman για να εμφανιστούν στην μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του William Lindsay Greshamp που εκδόθηκε το 1946.

Tyrone Power και Joan Blondell είχαν πρωταγωνιστήσει στην μεταφορά του Goulding.

Το έργο και αφηγείται την ιστορία του Stanton «Stan» Carlisle, ο οποίος πιάνει δουλειά σε ένα τσίρκο για να μάθει τα μυστικά του διδύμου «πνευματικών» της Mademoiselle Zeena και του αλκοολικού συζύγου της Pete. Όταν ο Pete πεθαίνει, η Zeena αναγκάζεται να προσλάβει τον Stan ως παρτενέρ της, ο οποίος γρήγορα ανακαλύπτει πως είναι ιδιαίτερα προικισμένος. Ο ήρωας τότε αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του ως πνευματικός μόνος του, με τις συνέπειες να είναι απροσδόκητες.

Το μυθιστόρημα του Gresham είχε μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη ως «Ο αγύρτης» από τον Edmund Goulding, με τους Tyrone Power, Joan Blondell και Coleen Gray στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το άρθρο του Collider αποκαλύπτει πως το σενάριο του del Toro και της Kim Morgan θα είναι πιο πιστό στο πρωτότυπο βιβλίο από όσο η ταινία του Goulding. Τα γυρίσματα της νέας μεταφοράς αναμένονται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.