Eva Longoria: «Μακριά τα όπλα από ανεύθυνους ανθρώπους»

eva-longoria Chelsea Lauren
ΤΡΙΤΗ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η χολιγουντιανή σταρ απηύθυνε κάλεσμα στους πολιτικούς να αλλάξουν την νομοθεσία οπλοκατοχής μετά τα πρόσφατα μακελειά σε Τέξας και Οχάιο.

Η Eva Longoria κάλεσε την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ να βελτιώσει την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την οπλοκατοχή στην χώρα, μετά τις δύο πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ελ Πάσο του Τέξας και στο Ντέιτον του Οχάιο.

«Υπάρχει πρόβλημα ψυχικής υγείας, το καταλαβαίνω, όμως υπάρχει και ένα πρόβλημα με τα όπλα. Έχοντας μεγαλώσει και εγώ στο Τέξας, καταλαβαίνω την δεύτερη τροποποίηση του Συντάγματος [που αναφέρεται στην οπλοκατοχή]. Μεγάλωσα σε εκείνο το περιβάλλον» τόνισε σε ανάρτηση της στο Instagram η Αμερικανίδα ηθοποιός.

Η δημιουργία μιας πιο αυστηρής νομοθεσίας σχετικά με την οπλοκατοχή, εξήγησε στην συνέχεια η Longoria, «δεν έχει να κάνει με το να απαγορέψουμε τα όπλα, έχει να κάνει με το να είμαστε σίγουροι ότι τα έχουν υπεύθυνοι άνθρωποι».

Μετά τις επιθέσεις ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump έχει δώσει εντολή στους νομοθέτες και το FBI να ερευνήσουν νέους νόμους που θα αποτρέψουν «ασταθή» άτομα από το να αποκτήσουν πυροβόλα όπλα.