Η Kirsten Dunst βάζει «στον πάγο» το σκηνοθετικό ντεμπούτο της λόγω μητρότητας

kirsten-dunst Lexie Moreland
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

«Ίσως αργότερα στη ζωή μου θα θελήσω ξανά να σκηνοθετήσω, τώρα όμως δεν έχω κανένα ενδιαφέρον» σχολίασε η χολιγουντιανή σταρ.

Η Kirsten Dunst έχει αποφασίσει να καθυστερήσει το ντεμπούτο της ως σκηνοθέτης, καθώς δηλώνει πως δεν είναι έτοιμη ακόμα να αναλάβει τις νέες υποχρεώσεις πίσω από την κάμερα γιατί θέλει να εστιάσει στην ανατροφή του πρώτου παιδιού της.

H Dunst απέκτησε το πρώτο της παιδί, τον Ennis Howard, με τον Jesse Plemons, συμπρωταγωνιστή της στο «Fargo» τον Μάιο του 2018. Από το 2016 έχει συνδεθεί με τη σκηνοθεσία της κινηματογραφικής μεταφοράς τού «Ο Γυάλινος Κώδων» της Sylvia Plath, στην οποία μάλιστα φέρεται να είχε συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει η Dakota Fanning. Όπως αποκάλυψε όμως η Dunst, τα συγκεκριμένα σχέδια έχουν παγώσει, γιατί προέχει ο γιος της.

«Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που είμαι μητέρα. Η σκηνοθεσία μιας ταινίας και η γέννα ενός παιδιού είναι δύο χρόνια της ζωής σου – η σκηνοθεσία, το μοντάζ, η προώθηση και όλα αυτά. Ίσως αργότερα στη ζωή μου θα θελήσω ξανά [να σκηνοθετήσω]. Τώρα όμως δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να επικεντρωθώ εκεί», δήλωσε η 37χρονη ηθοποιός στο Entertainment Weekly.

REX/Shutterstock / Eric Charbonneau

O Jesse Plemons και η Kirsten Dunst απέκτησαν τον γιο τους στις 3 Μαΐου 2018.

Παρά το γεγονός ότι έχει αναβάλει, επί του παρόντος τουλάχιστον, τα σχέδιά της πίσω από την κάμερα, η Dunst αναμένεται να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στη μικρή οθόνη, με τον επόμενο ρόλο της να είναι στη σειρά «On Becoming a God in Central Florida» του δικτύου Showtime.

Όπως εξήγησε η ηθοποιός, μετά τις blockbuster επιτυχίες της στη μεγάλη οθόνη, θέλησε να στραφεί σε πιο «καλλιτεχνικούς» ρόλους, αντί της σχετικής σιγουριάς των ρομαντικών κομεντί. «Αυτές οι ταινίες ήταν πολύ δημοφιλής τότε, αλλά δεν ήταν για μένα. Μισούσα εκείνο το είδος ηθοποιίας. Ήταν δύσκολο για μένα. Ευτυχώς, η Sofia Coppola με παρέσυρε για αν κάνω μια ταινία για την Μαρία Αντουανέτα στο ενδιάμεσο», τόνισε χαρακτηριστικά η Dunst.