Γνωρίστε το ρωσικό Χόλυγουντ «χαμηλού κόστους»

studio-188-men-in-black
ΤΡΙΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Το Studio 188 χρησιμοποιεί απλά μέσα και μπόλικη φαντασία για να δημιουργήσει «σουηδικές» εκδοχές blockbuster και τηλεοπτικών παραγωγών.

Στο «Γύρνα το μόνος σου» του Michel Gondry, ο Jack Black απομαγνητίζει άθελά του όλες τις βιντεοκασέτες στο βιντεοκλάμπ του Mos Def και οι δύο φίλοι τότε αποφασίζουν να ξαναγυρίσουν όλες τις ταινίες, όπως μπορούν. Οι νέες «παραγωγές» γίνονται ανάρπαστες από τους πελάτες και για να δικαιολογήσουν τη σχετική καθυστέρηση και το υψηλό κόστος ενοικίασης, οι ήρωες ισχυρίζονται πως οι ταινίες είναι «σουηδικές εκδοχές».

Η καλτ κωμωδία του 2008 έχει εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς στο YouTube να γυρίσουν τις δικές τους εκδοχές μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, χρησιμοποιώντας πενιχρά μέσα. Η ομάδα Ρώσων ηθοποιών και σκηνοθετών Studio 188 έχει κυκλοφορήσει «σουηδικές» εκδοχές πολλών μεγάλων παραγωγών, όπως τον «Τιτανικό» του James Cameron, το «Kill Bill» του Quentin Tarantino, το «Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας» των αδελφών Russo, το «Matrix» των Lana και Lilly Wachowski, αλλά και το «Game Of Thrones» του HBO.

«Παίρνει περίπου δύο μέρες για να δημιουργήσουμε ένα βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας, της δημιουργία των props, 10-12 ώρες γυρισμάτων και περίπου 12 ώρες μοντάζ» δήλωσε ο Sergei Nosov στο Russia Beyond.

Όπως φαίνεται από την εκδοχή του «Τιτανικού» που δημιούργησαν, οι Ρώσοι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν πολλά καθημερινά αντικείμενα για να αναπαραστήσουν πολλά από τα ακριβά ειδικά εφέ, όπως ένα σίδερο για το μοιραίο καράβι, κομμάτια τυριού για το παγόβουνο και κουνημένες μπύρες για τις πλημμύρες.

Αντίστοιχα, στους «Άνδρες με τα μαύρα», οι ηθοποιοί βάφτηκαν με μαύρο και άσπρο χρώμα για να μην αγοράσουν κοστούμια και χρησιμοποιούν μάσκες ύπνου αντί για τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά ηλίου. Αντίστοιχα, όλοι οι εξωγήινοι της «σουηδικής» εκδοχής τους δημιουργήθηκαν από φαγητό.

Για περισσότερες «σουηδικές» εκδοχές από το Studio 188, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο κανάλι τους στο YouTube.