Αντικείμενα από την «Λάμψη», τα «Star Wars», τους «Ghostbusters» και τον «Νονό» σε πλειστηριασμό

the-shining
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Τον Σεπτέμβριο ένα μέρος του Χόλλυγουντ μπορεί να γίνει δικό σας.

Μια ξεχωριστή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στο BFI IMAX  του Λονδίνου, όπου θα βγουν στο σφυρί πολλά σπάνια props από κλασικές ταινίες του Χόλυγουντ. Ανάμεσα στα πάνω από 900 αντικείμενα είναι το τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο Jack Nicholson στην «Λάμψη», η πανοπλία που φόρεσε ο Russell Crowe στον «Μονομάχο» και το φωτόσπαθο του Samuel L. Jackson από το «Star Wars: Επεισόδιο 3 - Η εκδίκηση των Σιθ».

Οι ενδιαφερόμενοι πάντως θα πρέπει να έχουν «γερό πορτοφόλι», αφού το Prop Store εκτιμά πως το τσεκούρι θα πουληθεί για 40.000 με 60.000 λίρες, η πανοπλία για 30.000 με 50.000 λίρες και το φωτόσπαθο για 50.000 με 100.000 λίρες.

Στην ίδια δημοπρασία θα πουληθούν επίσης ένα σπαθί του Mel Gibson από το «Braveheart», ένα κράνος stormtrooper από το «Star Wars: Μια νέα ελπίδα», μια στολή που φόρεσε ο Michael Keaton στο «Batman», μια παγίδα φαντασμάτων από το πρωτότυπο «Ghostbusters», ένα πιστόλι του Pierce Brosnan από το «GoldenEye», το κουστούμι που φόρεσε ο Richard Attenborough στο «Jurassic Park», ένα παλτό του Robert De Niro από το «Νονός: Μέρος Δεύτερο» και τα αθλητικά παπούτσια του Tom Hanks από το «Φόρεστ Γκαμπ».

Οι ενδιαφερόμενοι σινεφίλ θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την δημοπρασία ζωντανά μέσω streaming, αλλά και να καταθέσουν προσφορές για τα props που θα ήθελαν να αποκτήσουν. Για περισσότερες πληροφορίες και τον ολοκληρωμένο κατάλογο της δημοπρασίας (που θα γίνει διαθέσιμος στις 2 Σεπτεμβρίου), μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Prop Store.