Κλέβει τις εντυπώσεις το πρώτο ντοκιμαντέρ των Barack και Μichelle Obama για το Netflix

american-factory
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Το «American Factory» εξιστορεί τις προσπάθειες ενός Κινέζου να σώσει ένα αμερικάνικο εργοστάσιο και τη σύγκρουση δύο πολιτισμών.

Τον Μάιο του 2018 το Netflix ανακοίνωσε πως είχε φτάσει σε μια συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama και την σύζυγο του Michelle Obama για την παραγωγή πρωτότυπων σειρών και ταινιών. Το πρώτο ντοκιμαντέρ των Obama με τίτλο «American Factory» έκανε την πρεμιέρα του στην πλατφόρμα streaming και έχει ήδη αποσπάσει θερμές κριτικές.

Όπως αναφέρει το Netflix, το ντοκιμαντέρ εστιάζει στην περίπτωση ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου που αποφασίζει να ξαναλειτουργήσει ένα εργοστάσιο στην Αμερική, προσλαμβάνονται περίπου 2.000 Αμερικάνους εργάτες και Κινέζους μετανάστες.

Αρχικά το φιλόδοξο εγχείρημα του επενδυτή δημιουργεί υψηλές προσδοκίες, όμως καθώς επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, ξεσπά ένας πολιτισμικός και κοινωνικός «πόλεμος» ανάμεσα στους Κινέζους και Αμερικάνους.

Πέραν του «American Factory», η εταιρεία παραγωγής των Obama έχει άλλα τέσσερα project σε σχεδιασμό για το Netflix στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ανάμεσα σε αυτά είναι μια μεταφορά της βραβευμένης με Pulitzer βιογραφίας «Frederick Douglas: Prophet of Freedom», αλλά και μια παιδική σειρά με τίτλο «Listen to Your Vegetables and Eat Your Parents» με θέμα την ιστορία του φαγητού.